Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Zümrüt Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Zümrüt'ü kim oynuyor?

TRT 1’in yeni tarihi dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, izleyicileri 12. yüzyıla götürüyor. Dizide, Selahaddin Eyyübi’nin eşi Süreyya’nın kız kardeşi ve en büyük destekçisi Zümrüt’ü canlandıran Buse Varol, başarılı bir performans sergiliyor. Peki, Zümrüt karakteri kimdir? Buse Varol kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte, dizinin güzel oyuncusu hakkında merak edilenler.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Zümrüt Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Zümrüt'ü kim oynuyor?

TRT 1’in yeni tarihi dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, 13 Kasım Pazartesi günü ekranlara geldi. Dizi, 12. yüzyılda yaşamış olan Selahaddin Eyyübi’nin hayatını ve Kudüs’ü Haçlılardan geri alışını anlatıyor. Dizi, hem tarihi hem de dini bir atmosfer sunuyor. Dizinin başrollerinde Uğur Güneş, Selahaddin Eyyübi’yi, Dilin Döğer ise, Selahaddin Eyyübi’nin eşi Süreyya’yı canlandırıyor. Buse Varol ise, dizide Selahaddin Eyyübi’nin eşi Süreyya’nın kız kardeşi ve en büyük destekçisi Zümrüt’ü canlandırıyor. Peki, Zümrüt karakteri kimdir? Buse Varol kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte, dizinin güzel oyuncusu hakkında merak edilenler.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Zümrüt Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Zümrüt'ü kim oynuyor? - Resim : 1

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Zümrüt Kimdir?

Zümrüt, dizide Selahaddin Eyyübi’nin eşi Süreyya’nın kız kardeşi ve en büyük destekçisi olan bir karakterdir. Zümrüt, Selahaddin Eyyübi’nin hem akrabası hem de sırdaşı olan güzel ve cesur bir kadındır. Zümrüt, Selahaddin Eyyübi’nin hayatında önemli bir yere sahiptir. Zümrüt, Selahaddin Eyyübi’nin savaşlarda, siyasette, ailede ve dinde karşılaştığı zorluklara destek olur. Zümrüt, Selahaddin Eyyübi’nin hem mutluluğunu hem de acısını paylaşır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Zümrüt Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Zümrüt'ü kim oynuyor? - Resim : 3

Buse Varol Kimdir?

Buse Varol, dizide Zümrüt’ü canlandıran başarılı bir oyuncudur. Buse Varol, 25 Mart 1990 tarihinde Manisa’da doğmuştur. Babası Bulgaristan göçmeni annesi ise Rize lidir. İstanbul Güneş Kolejinden mezun olduktan sonra Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Bölümü’nden mezun olmuştur. Oyunculuğun yanında ayrıca dans, müzik, resim, bale, opera ve şan eğitimleri almıştır. Televizyona 2009 yılında, Ayrılık dizisinde Kevok karakteriyle başlamıştır. Daha sonra Nakş-ı Dil Sultan, Yer Gök Aşk, Kara Para Aşk, Oyunbozan, Deli Gönül, Kızlarım İçin, Yasak Elma, Kağıt Ev gibi dizilerde rol almıştır. Ayrıca Eksik Sayfalar, En Güzeli, Güvercin Uçuverdi, Bizans Oyunları, Somuncu Baba Aşkın Sırrı, Sen Sağ Ben Selamet, Olanlar Oldu gibi sinema filmlerinde oynamıştır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Zümrüt Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Zümrüt'ü kim oynuyor? - Resim : 5

Buse Varol, aynı zamanda söz yazarı ve bestecidir. 2015 yılında Enbe Orkestrası’nın albümünde, sözü ve müziği kendisine ait olan Ara Ne Olursun adlı parçayı seslendirmiştir. Daha sonra Mustafa Ceceli aranjörlüğünde Tuana şarkısına yaptığı cover çalışmasını online müzik platformlarında yayınlamıştır. 2019 yılında ise sözü ve bestesi kendisine ait olan ilk single çalışması Afara’yı müzikseverlerin beğenisine sunmuştur

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Zümrüt Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Zümrüt'ü kim oynuyor? - Resim : 6

Buse Varol, 6 Nisan 2018 tarihinde şarkıcı Alişan ile evlenmiştir. Çiftin 13 Şubat 2019 tarihinde Burak adında bir oğlu olmuştur. Buse Varol’un Instagram hesabı @busevarol’dur.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Zümrüt Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Zümrüt'ü kim oynuyor? - Resim : 8