Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Viktoria Kimdir, Nereli? Selahaddin Eyyübi Viktoria'yı kim oynuyor?

TRT 1’in yeni tarihi dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, izleyicileri 12. yüzyıla götürüyor. Dizide, Selahaddin Eyyübi’nin rakibi olan Haçlı kralı Richard’ın sevgilisi Viktoria’yı canlandıran Tuvana Türkay, başarılı bir performans sergiliyor. Peki, Viktoria karakteri kimdir? Tuvana Türkay kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte, dizinin genç oyuncusu hakkında merak edilenler

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Viktoria Kimdir, Nereli? Selahaddin Eyyübi Viktoria'yı kim oynuyor?

TRT 1’in yeni tarihi dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, 13 Kasım Pazartesi günü ekranlara geldi. Dizi, 12. yüzyılda yaşamış olan Selahaddin Eyyübi’nin hayatını ve Kudüs’ü Haçlılardan geri alışını anlatıyor. Dizi, hem tarihi hem de dini bir atmosfer sunuyor. Dizinin başrollerinde Uğur Güneş, Selahaddin Eyyübi’yi, Dilin Döğer ise, Selahaddin Eyyübi’nin eşi Süreyya’yı canlandırıyor. Tuvana Türkay ise, dizide Selahaddin Eyyübi’nin rakibi olan Haçlı kralı Richard’ın sevgilisi Viktoria’yı canlandırıyor. Peki, Viktoria karakteri kimdir? Tuvana Türkay kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte, dizinin genç oyuncusu hakkında merak edilenler.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Viktoria Kimdir, Nereli? Selahaddin Eyyübi Viktoria'yı kim oynuyor? - Resim : 1

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Viktoria Kimdir?

Viktoria, dizide Selahaddin Eyyübi’nin rakibi olan Haçlı kralı Richard’ın sevgilisi olan bir karakterdir. Viktoria, Richard’ın hem aşkı hem de casusu olan güzel ve tehlikeli bir kadındır. Viktoria, Richard’ın Kudüs’ü fethetmek için yaptığı savaşlarda ona yardımcı olur. Viktoria, Selahaddin Eyyübi’nin planlarını öğrenmek ve onu zayıflatmak için çeşitli entrikalar kurar. Viktoria, Selahaddin Eyyübi’nin hem saygı duyduğu hem de korktuğu bir düşmandır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Viktoria Kimdir, Nereli? Selahaddin Eyyübi Viktoria'yı kim oynuyor? - Resim : 3

Tuvana Türkay Kimdir?

Tuvana Türkay, dizide Viktoria’yı canlandıran başarılı bir oyuncudur. Tuvana Türkay, 3 Ekim 1990 tarihinde İstanbul Üsküdar’da doğmuştur. Babası Bulgaristan göçmeni annesi ise Rize lidir. İstanbul Güneş Kolejinden mezun olduktan sonra Beykent Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölümü’nden mezun olmuştur. Oyunculuğun yanında ayrıca dans, müzik, resim, bale, opera ve şan eğitimleri almıştır. Televizyona 2009 yılında, Ayrılık dizisinde Kevok karakteriyle başlamıştır. Daha sonra Nakş-ı Dil Sultan, Yer Gök Aşk, Kara Para Aşk, Oyunbozan, Deli Gönül, Kızlarım İçin, Yasak Elma, Kağıt Ev gibi dizilerde rol almıştır. Ayrıca Eksik Sayfalar, En Güzeli, Güvercin Uçuverdi, Bizans Oyunları, Somuncu Baba Aşkın Sırrı, Sen Sağ Ben Selamet, Olanlar Oldu gibi sinema filmlerinde oynamıştır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Viktoria Kimdir, Nereli? Selahaddin Eyyübi Viktoria'yı kim oynuyor? - Resim : 5

Tuvana Türkay, aynı zamanda söz yazarı ve bestecidir. 2015 yılında Enbe Orkestrası’nın albümünde, sözü ve müziği kendisine ait olan Ara Ne Olursun adlı parçayı seslendirmiştir. Daha sonra Mustafa Ceceli aranjörlüğünde Tuana şarkısına yaptığı cover çalışmasını online müzik platformlarında yayınlamıştır. 2019 yılında ise sözü ve bestesi kendisine ait olan ilk single çalışması Afara’yı müzikseverlerin beğenisine sunmuştur.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Viktoria Kimdir, Nereli? Selahaddin Eyyübi Viktoria'yı kim oynuyor? - Resim : 6

Tuvana Türkay, 2012-2013 yılları arasında milli futbolcu Sercan Yıldırım ile birliktelik yaşamıştır. 2017 yılında ise oyuncu Berk Hakman ile aşk yaşamaya başlamıştır. Ancak çift, 2019 yılında ayrılmıştır. Tuvana Türkay, şu anda bekar ve yalnızdır. Tuvana Türkay’in Instagram hesabı @tuvanaturkay’dir.