Müsavat Dervişoğlu kimdir?

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu seçildi. Milliyetçi camiada tanınan bir isim olan Müsavat Dervişoğlu Kimdir? Hayatı detaylı bir şekilde merak edilmektedir. Peki, Müsavat Dervişoğlu aslen nerelidir? Müsavat Dervişoğlu kaç yaşında? İşte Müsavat Dervişoğlu Kimdir? Hayatı Hakkında Merak Edilen Her Şey... 

Müsavat Dervişoğlu kimdir?

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu. İYİ Parti 5. Olağan Kurultayı'nın üçüncü turunda 611 delegenin oyunu aldı. Müsavat Dervişoğlu kimdir? Hayatı merak edildi. Peki, Müsavat Dervişoğlu aslen nerelidir? Müsavat Dervişoğlu kaç yaşında? bu sorularında yanıtı aranmaktadır. İşte Müsavat Dervişoğlu Kimdir? Hayatı Hakkında Merak Edilen Her Şey... 

Müsavat Dervişoğlu Kimdir? Hayatı

Müsavat Dervişoğlu Kimdir? Hayatı
Fotoğraf: İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, AA

Dursun Müsavat Dervişoğlu 1 Şubat 1960 yılında Ankara'da doğdu. Baba adı Nail, anne adı Neşide.

Fatsalı bir ailenin çocuğu olan Dervişoğlu, İlkokul ve ortaokulu Fatsa'da okudu.

Lise eğitimini ise Ankara, Fatsa ve Samsun'da tamamladı.

1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi İşletme Bölümüne kaydoldu. 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askerî darbe ile zorunlu olarak öğrenimine ara verdi. Daha sonra öğrenci aflarından yararlanarak lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamladı.

Siyasi Hayatı

Milliyetçi Hareket Partisi'nin çeşitli kademelerinde ve gençlik organizasyonlarında önemli görevler üstlendi. 1978 yılında Ülkücü Gençlik Derneği (ÜGD) Fatsa İlçe Başkanlığı ile başlayan siyasi yöneticilik hayatını, 1987–1989 yılları arasında Bizim Ocak Dergisi ve daha sonra 1988'de de Gençlik, Kültür ve Sanat Ocakları Derneği adı altında teşkilatlanan Ülkü Ocakları'nın genel başkanlığı ile devam ettirdi.

1989 yılında Gençlik Kültür ve Sanat Ocakları Derneği'nin genel başkanlığı görevinden alınarak, dönemin Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından Milliyetçi Çalışma Partisi Genel Merkezi'nde görevlendirildi. Daha sonra yine Türkeş tarafından MÇP İzmir İl Teşkilatı'nda görev yapmak için İzmir’e gönderildi.

Müsavat Dervişoğlu'nun Siyasi Hayatı
Fotoğraf: Müsavat Dervişoğlu, AA

2000 - 2011 yılları arasında MHP İzmir İl Başkanlığı görevini sürdürürken, 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve 2011 genel seçimlerinde ise MHP İzmir milletvekili adayı olmuştur.

2012'de MHP kongresinde genel başkanlığa aday olmuş, ancak kazanamamıştır.

1991 yılından beri İzmir'de yaşayan ve ticaretle uğraşan Müsavat Dervişoğlu, birçok firmada üst düzey yöneticilik yaptı.

2018 - 2019 yılları arasında İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmuştur.

2019 yılında İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği ve 27. Dönem İzmir Milletvekili olarak yasama faaliyetlerinde bulundu.

Müsavat Dervişoğlu kimdir? - Resim : 3

14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde 28. Dönem İzmir Milletvekili olarak seçilmiştir. 

İYİ Parti Grup Başkanvekilidir.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. 

Müsavat Dervişoğlu 27 Nisan 2024 tarihine yapılan İYİ Parti 5. Olağan Kurultayı'nda 1159 geçerli oyun 611'ini alarak İYİ Parti Genel Başkanlığına seçilmiştir.

Dervişoğlu, evlidir ve 1 kız çocuk babasıdır.