Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Berra Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Berra'yı kim oynuyor?

TRT 1’in yeni tarihi dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, izleyicileri 12. yüzyıla götürüyor. Dizide, Selahaddin Eyyübi’nin en yakın arkadaşının kızı ve aşkı Berra’yı canlandıran Ece Özdikici, başarılı bir performans sergiliyor. Peki, Berra karakteri kimdir? Ece Özdikici kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte, dizinin genç oyuncusu hakkında merak edilenler.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Berra Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Berra'yı kim oynuyor?

TRT 1’in yeni tarihi dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, 13 Kasım Pazartesi günü ekranlara geldi. Dizi, 12. yüzyılda yaşamış olan Selahaddin Eyyübi’nin hayatını ve Kudüs’ü Haçlılardan geri alışını anlatıyor. Dizi, hem tarihi hem de dini bir atmosfer sunuyor. Dizinin başrollerinde Uğur Güneş, Selahaddin Eyyübi’yi, Dilin Döğer ise, Selahaddin Eyyübi’nin eşi Süreyya’yı canlandırıyor. Ece Özdikici ise, dizide Selahaddin Eyyübi’nin en yakın arkadaşının kızı ve aşkı Berra’yı canlandırıyor. Peki, Berra karakteri kimdir? Ece Özdikici kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte, dizinin genç oyuncusu hakkında merak edilenler.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Berra Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Berra'yı kim oynuyor? - Resim : 1

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Berra Kimdir?

Berra, dizide Selahaddin Eyyübi’nin en yakın arkadaşının kızı ve aşkı olan bir karakterdir. Berra, Selahaddin Eyyübi’nin hem sevgilisi hem de sırdaşı olan güzel ve akıllı bir kadındır. Berra, Selahaddin Eyyübi’nin hayatında önemli bir yere sahiptir. Berra, Selahaddin Eyyübi’nin savaşlarda, siyasette, ailede ve dinde karşılaştığı zorluklara destek olur. Berra, Selahaddin Eyyübi’nin hem mutluluğunu hem de acısını paylaşır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Berra Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Berra'yı kim oynuyor? - Resim : 3

Ece Özdikici Kimdir?

Ece Özdikici, dizide Berra’yı canlandıran başarılı bir oyuncudur. Ece Özdikici, 2 Temmuz 1982 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Aslen Erzincanlıdır. İzmir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. Oyunculuğun yanında ayrıca dans, müzik, resim, bale, opera ve şan eğitimleri almıştır. Televizyona 2004 yılında, Bir Aşk Hikayesi dizisinde konuk oyuncu olarak başladığı sanat yaşamı Sil Baştan, Arka Sokaklar, Yemin, Sır Gibi, Yasak Elma, Küçük Hanımefendi, Sıfır Bir, Kadın, Poyraz Karayel gibi dizilerle devam etmiştir. Ayrıca Sizi Seviyorum, Mor Ufuklar gibi sinema filmlerinde oynamıştır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Berra Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Berra'yı kim oynuyor? - Resim : 5

Ece Özdikici, aynı zamanda söz yazarı ve bestecidir. 2019 yılında sözü ve bestesi kendisine ait olan ilk single çalışması Afara’yı müzikseverlerin beğenisine sunmuştur. 2020 yılında ise sözü ve bestesi kendisine ait olan ikinci single çalışması Yalnızlık’ı yayınlamıştır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Berra Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Berra'yı kim oynuyor? - Resim : 7

Ece Özdikici, şu anda bekar ve yalnızdır. Ece Özdikici’nin Instagram hesabı @eceozdikici’dir.