Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Dizisindeki Süreyya Kimdir? Selahaddin Eyyübi Süreyya'yı kim oynuyor?

TRT 1’in yeni tarihi dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, izleyicileri 12. yüzyıla götürüyor. Dizide, Selahaddin Eyyübi’nin eşi İsmet Hatun’u canlandıran Dilin Döğer, dikkat çeken bir performans sergiliyor. Peki, Süreyya karakteri kimdir? Dilin Döğer kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte, dizinin yıldız oyuncusu hakkında merak edilenler.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Dizisindeki Süreyya Kimdir? Selahaddin Eyyübi Süreyya'yı kim oynuyor?

TRT 1’in yeni tarihi dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, 13 Kasım Pazartesi günü ekranlara geldi. Dizi, 12. yüzyılda yaşamış olan Selahaddin Eyyübi’nin hayatını ve Kudüs’ü Haçlılardan geri alışını anlatıyor. Dizi, hem tarihi hem de dini bir atmosfer sunuyor. Dizinin başrollerinde Uğur Güneş, Selahaddin Eyyübi’yi, Dilin Döğer ise, Selahaddin Eyyübi’nin eşi İsmet Hatun’u, yani Süreyya’yı canlandırıyor. Peki, Süreyya karakteri kimdir? Dilin Döğer kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte, dizinin yıldız oyuncusu hakkında merak edilenler.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Dizisindeki Süreyya Kimdir? Selahaddin Eyyübi Süreyya'yı kim oynuyor? - Resim : 1

Süreyya Kimdir?

Süreyya, dizide Selahaddin Eyyübi’nin eşi İsmet Hatun’un lakabıdır. Süreyya, Selahaddin Eyyübi’nin en büyük destekçisi, en güçlü yoldaşı ve en sadık eşidir. Süreyya, Selahaddin Eyyübi’nin hayatındaki en önemli kadındır. Süreyya, Selahaddin Eyyübi’ye 17 oğlu ve bir kızı vermiştir. Süreyya, Selahaddin Eyyübi’nin savaşlarda, siyasette, ailede ve dinde yanında olmuş, ona güç ve cesaret vermiştir. Süreyya, Selahaddin Eyyübi’nin ölümünden sonra da onun mirasını korumuş, oğullarına ve torunlarına rehberlik etmiştir. Süreyya, Selahaddin Eyyübi’nin vefatından 10 yıl sonra, 1203 yılında Şam’da hayatını kaybetmiştir.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Dizisindeki Süreyya Kimdir? Selahaddin Eyyübi Süreyya'yı kim oynuyor? - Resim : 3

Dilin Döğer Kimdir?

Dilin Döğer, dizide Süreyya’yı canlandıran başarılı bir oyuncudur. Dilin Döğer, 22 Şubat 1995 tarihinde Diyarbakır’da doğmuştur. İlköğretim eğitimini Mersin’de tamamlamış, ardından ailesi ile Ankara’ya yerleşmiştir. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dilbilimi Bölümü’nden mezun olmuştur. Oyunculuğun yanında ayrıca dans, müzik, resim, bale, opera ve şan eğitimleri almıştır. Televizyona 2021 yılında, Ex Aşkım dizisinde canlandırdığı Afife karakteriyle başlamıştır. 2022 yılında ise O Kız dizisinde Zeynep karakterini oynamıştır. Dilin Döğer, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi dizisinde Süreyya rolüyle izleyicilerin beğenisini kazanmıştır. Dilin Döğer, Icon Talent Menajerlik bünyesinde çalışmaktadır. Dilin Döğer’in Instagram hesabı @dilindoger’dir

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Dizisindeki Süreyya Kimdir? Selahaddin Eyyübi Süreyya'yı kim oynuyor? - Resim : 5