Yarın için Kritik Uyarı! İzmir, Denizli, Aydın, Uşak, Manisa ve Afyonkarahisarlılar Dikkat!

Türkiye, ardı ardına yaşanan doğal afetlerle mücadele ederken Uşak, İzmir, Manisa, Denizli, Afyonkarahisar ve Aydın illeri için yeni uyarılar ardı ardına paylaşıldı. İşte detaylar...

Yarın için Kritik Uyarı! İzmir, Denizli, Aydın, Uşak, Manisa ve Afyonkarahisarlılar Dikkat!

Uşak, İzmir, Manisa, Denizli, Afyonkarahisar ve Aydın illeri için 25 Ağustos saat 18:00'e kadar uyarı ve yasak ilan edildi. Türkiye, küresel iklim değişikliğinin etkilerinden en fazla etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. Son dönemde deprem, sel, kuraklık ve aşırı sıcaklar gibi birçok doğal afetle mücadele etmek durumunda kaldı.

Özellikle de 6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük deprem felaketi ile Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketini yaşayan Türkiye'de 11 ilimiz adeta yerle bir olmuş ve 50 binden fazla vatandaşımız hayatını yitirmişti. Son dönemde ise peş peşe ülkemize giren aşırı sıcak hava dalgası ile yine bir doğal afet yaşanan Türkiye'de uyarı üzerine uyarı yayımlanmaya devam ediyor.

AŞIRI SICAK HAVA DALGASININ BİRİ GİDİYOR BİRİ GELİYOR! HAVA SICAKLIKLARI 7 DERECE BİRDEN YÜKSELİYOR...

Üst üste gelen sıcak hava dalgası ile pek çok ilde sıcaklık rekoru kırılırken klimalar bile etkisiz hale gelmiş ve nerede ise nefes alınmaz hale gelmişti. Hava sıcaklığı nedeni ile üst üste alarm ilan edilirken Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak’ta sıcaklıkları hafta boyu mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde seyretmesinin beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada özellikle kronik rahatsızlıkları olanların sıcak havaya dikkat etmeleri istenerek, “Yapılan son değerlendirmelere göre halen bölgemizde (Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak) mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, bu hafta boyunca etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkların, önümüzdeki hafta başına kadar bölgemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor” ifadelerine yer verildi.

UŞAK VALİLİĞİ UYARI YAYIMLADI! KİMLERE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYARISI YAPILDI?

Uşak Valiliği tarafından yayımlanan meteorolojik uyarı raporunda 25 Ağustos 2023 Cuma günü saat 18:00'e kadar belirlenen illerde aşırı sıcak hava dalgasının etkili olacağı ifade edildi.

Etiketler: sıcak havalar