Saadet Partisi’nde Karamollaoğlu bırakıyor! Kongre tarihi resmileşti İşte adaylığı konuşulan isimler

Son Dakika Haberleri: 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre başarısız bir seçim geçiren Saadet Partisi kongre kararı aldı. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu yeniden aday olamayacağını delegelere duyurdu. Saadet Partisi’nde kongre tarihi de açıklandı. İşte Saadet Partisi’nde adaylığı konuşulan isimler...

Saadet Partisi’nde Karamollaoğlu bırakıyor! Kongre tarihi resmileşti İşte adaylığı konuşulan isimler

Medya Haber / Özel Haber - 31 Mart yerel seçimlerinde başarısız bir sonuç elde eden Saadet Partisi kongreye gidiyor. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun yeniden aday olmayacağını duyurdu kongre 30 Haziran Pazar günü Ankara’da yapılacağı öğrenildi. 

medyahaber.com’un edindiği bilgiye göre, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu dün akşam Zoom toplantısıyla genel merkez delegeleri ile bir araya geldi. 

Karamollaoğlu yeniden aday olmayacak

Saadet Partisi Genel Başkan yardımcılarının da katıldığı delege toplantısında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sağlık sorunlarından dolayı aday olmayacağını söyledi. 

Aynı zamanda Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı olan Temel Karamollaoğlu aktif siyasette yer almaya devam edeceğini, yeni genel başkanı destekleyeceğini söyledi. 

Temel Karamollaoğlu
Fotoğraf: AA - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

Genel Başkanlık için bir ismi işaret etmedi

Temel Karamollaoğlu, delege toplantısında genel başkanlık için herhangi bir ismi işaret etmediği öğrenildi. 

Saadet Partisi kongresi 30 Haziran’da yapılacak

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada kongrenin 30 Haziran’da yapılacağını belirtti. 

Delegelerden SMS ile isim istendi

Karamollaoğlu’nun ardından kısa bir konuşma yapan Teşkilat Başkanı Mahmut Arıkan toplantının ardından genel merkez delegelerine aday olarak görmek istedikleri isimlerin toplanması için SMS gönderileceğini belirtti. 

Saadet Partisi, kongre, delege, sms

Temayül yoklaması sürecini İbrahim Titiz yürütüyor

Arıkan, temayül yoklaması sürecinin Saadet Partisi YİK Üyesi İbrahim Titiz tarafından yürütüleceği bilgisini de verdi. Genel merkez delegelerine gönderilen kısa mesajda yer alan linkin manipüle edilmesi ihtimaline karşı telefon numarasına gelen kodla forma ulaşılması sağlandı. 

Saadet Partisi genel başkan adaylığı için konuşulan isimler

Öte yandan potansiyel Saadet Partisi adayları arasında Milli Görüş partilerinde eski genel başkan yardımcılığı ve milletvekilliği görevlerinde bulunan Lütfi Yalman, Salih Turhan, Mahmut Arıkan ismi gösteriliyor.

Kaynak: medyahaber.com


Saadet Partisi Haberleri için tıklayınız

Temel Karamollaoğlu Haberleri için tıklayınız