Kabus Kapıya Dayandı! Yunanistan’dan Gelen Felaket Edirne, Tekirdağ, Balıkesir, Kırklareli’nde Etkili Olacak

El Nino, Eyyam-ı Bahur sıcakları derken Türkiye, yeni bir zorluğun üstesinden gelmeye çalışıyor. Yunanistan'da başlayan felaket, artık Türkiye'nin kapısına dayandı. Yunanistan'da günlerdir süren yangınlarla mücadele devam ediyor. Detaylar haberimizin devamında...

Kabus Kapıya Dayandı! Yunanistan’dan Gelen Felaket Edirne, Tekirdağ, Balıkesir, Kırklareli’nde Etkili Olacak

El Nino, Eyyam-ı Bahur sıcakları gibi zorlu dönemlerden sonra Türkiye, şimdi yeni bir felaketle başa çıkmak zorunda. Yunanistan'da başlayan korkunç yangınlar, ülkemize doğru ilerliyor. Yunanistan'da günlerdir devam eden yangınlarla mücadele sürerken, Marmara ve Trakya bölgeleri de büyük bir tehlike altında. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Balıkesir'de yaşayanlar tedbirlerini almalı; imkanı olanlar ise çevre illere gitmeyi düşünmeliler. Ancak ne yazık ki, bu felaketin sonu henüz belirsiz ve endişe verici.

 

Orman yangınları yaz aylarında her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemizi etkisi altına almaya başladı. Çanakkale’de devam eden bir yangın, vatandaşlarımızın büyük çabalarıyla kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ancak endişe verici bir haber de Yunanistan’dan geldi. Çanakkale’den sonra Edirne, Tekirdağ, Kırklareli için de kuramızı alarm verildi.

YUNANİSTAN FELAKETİ HER YERE SIÇRADI

Yunanistan’da başlayan orman yangını, sınırımıza kadar ulaştı. Edirne sınırına kadar ilerleyen yangınlarla ilgili olarak endişeli bir bekleyiş devam ediyor.

 Kabus Kapıya Dayandı! Yunanistan’dan Gelen Felaket Edirne, Tekirdağ, Balıkesir, Kırklareli’nde Etkili Olacak - Resim : 2

TRAKYA VE MARMARA DİKEN ÜSTÜNDE

Ayrıca Çanakkale’deki yangının yanı sıra, Balıkesir, Tekirdağ ve Kırklareli gibi iller de yangın tehlikesiyle karşı karşıya. Bu bölgelerdeki vatandaşlarımız da büyük bir endişe içinde beklemektedir.