Yeni yılda asgari ücret zammı belli oldu! İşte zamlı asgari ücret...

2024 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. Son enflasyon verileri ve memur zammı görüşmeleri, asgari ücrete yapılacak zam oranını da belirlemiş oldu. Beklenen zam oranı yüzde 40 civarında. Yeni yılda asgari ücretin 16 bin TL civarında olması bekleniyor. Kesin kararı, Aralık ayında yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı verecek.

Yeni yılda asgari ücret zammı belli oldu! İşte zamlı asgari ücret...

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte asgari ücretlilerin merakla beklediği soru da ortaya çıktı: 2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak? Son enflasyon verileri ve memur zammı görüşmeleri, asgari ücrete yapılacak zam oranını da belirlemiş oldu. İşte yeni yılın asgari ücreti hakkında bilmeniz gerekenler.

 

Yeni yılda asgari ücret zammı belli oldu! İşte zamlı asgari ücret... - Resim : 2

Yüzde 40 zam bekleniyor

2023 yılında asgari ücret 11 bin TL olarak belirlenmişti. Bu rakam, son birkaç yılda asgari ücrete yapılan yüksek zamların sonucuydu. Fakat bu zamlar, ekonomideki dengeleri de altüst etti. Ekonomiden sorumlu Bakan Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadele için sıkı bir kemer sıkma politikası uygulamaya başladı. Bu politikanın etkisi, memur maaşlarına yapılan zamda da görüldü. Hükümet, memurlara Ocak ayında yüzde 15 zam teklif etti ve bu teklif kabul edildi.

Yeni yılda asgari ücret zammı belli oldu! İşte zamlı asgari ücret... - Resim : 3

Ancak Çalışma Bakanı, memurların enflasyon farkıyla birlikte yüzde 45 civarında bir zam alacaklarını söyledi. Zira geçen ay açıklanan enflasyon verileri, yüzde 10 seviyesine yaklaştı ve memurlar için enflasyon farkı oluştu. Peki ya asgari ücretliler? Son kulis haberlerine göre asgari ücrete de enflasyon ile doğru orantılı bir zam yapılacak. Beklenen enflasyon oranı ise yaklaşık olarak yüzde 40 dolaylarında.

16 bin TL olabilir

Eğer tahminler doğru çıkarsa yeni yılda asgari ücretin 16 bin TL civarında olması bekleniyor. Yani asgari ücrete yaklaşık olarak 5 bin TL’lik zam geleceğini söyleyebiliriz. Tabii ki bu rakam, enflasyonun bu şekilde devam etmesine bağlı. Yine de kesin kararı, Aralık ayında yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı verecek.