Emekliler için son dakika: Emeklilerin beklediği haber geldi! Cevdet Yılmaz yıl sonuna kadar çalışmayı bitireceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilerin maaşlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Yılmaz, “Emeklilerimizle ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmada emeklilerimizin haklarını dikkate alarak dengeleyici bir yaklaşım sergileyeceğiz. Çalışmamızı yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Emekliler için son dakika: Emeklilerin beklediği haber geldi! Cevdet Yılmaz yıl sonuna kadar çalışmayı bitireceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024-2026 dönemine ilişkin Orta Vadeli Program’ı (OVP) tanıtmak üzere yerli ve yabancı ajansların temsilcileriyle bir araya geldi.

Yılmaz, programın siyasi iradeyle desteklendiğini vurgulayarak, “Cumhurbaşkanımızın bu programı bizzat açıklaması ve ‘hükümet olarak bu programın arkasındayız’ demesi bu planın en büyük güvencesi. Bu plana göre belirlenen politikalar, reformlar, adım adım uygulanacak. Tabii ki bunların hepsi bir günde olmayacak. 3 yıllık bir süreçten bahsediyoruz. Ama özellikle önümüzdeki 2024 yılı içinde değişimleri hep birlikte izleyeceğiz.” dedi.

“BÜYÜME YAPISI DEĞİŞTİ”

Yılmaz, büyüme yapısının değiştiğine işaret ederek, programdaki büyümede yatırımın, dış talebin ve ihracatın payının daha fazla olduğunu söyledi. Büyümenin farklı kaynaklardan geldiğini belirten Yılmaz, “Bu anlamda da enflasyon hedefimizle uyumlu. Büyümenin yapısı enflasyonu yükseltici değil aksine enflasyonla mücadeleye destek verici bir çerçeve içinde oluşturulmuş durumda.” diye konuştu.

YIL SONUNA KADAR ÇALIŞMALARIMIZI BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ

Toplantıda soruları da yanıtlayan Yılmaz, asgari ücretin tek başına hükümetin karar verdiği bir rakam olmadığını, memurlara geçen yıl, reel olarak, önemli artış sağladıklarını ifade etti.

Yılmaz, enflasyon farkının memur maaşlarına yılbaşında ekleneceğini hatırlatarak, “Dolayısıyla hem vereceğimiz artış hem enflasyon farkının eklenmesiyle memur maaşlarında önemli bir artış bekliyoruz. Bu, memur emeklilerine de yansımış olacak. Diğer emeklilerimizle ilgili dengeleyici bir çalışmayı elbette ki göz önünde bulundurabiliriz. Bu konuda yıl sonuna kadar çalışmalarımızı bitirmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplumun hiçbir kesimini bugüne kadar enflasyona ezdirmediklerine dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti: “AK Parti’nin son 20 yılına bakın. Sadece üst düzey kamu yöneticilerinin ücret artışları enflasyon altında kaldı. Onun dışında hiçbir kesimin ücret artışları enflasyonu aşmadı. AK Parti bunu başardı. Önümüzdeki dönemde de bu yapısal reformlar arasında insan merkezli birçok reformumuz var. Sosyal adaleti sağlayıcı reformlarımız var. Örneğin vergileri yeniden düzenlerken mutlaka sosyal adaleti de bir kriter olarak burada gözetecek bir yaklaşımı benimseyeceğiz.”

Vergileri hem sadeleştirirken hem de daha adil bir dağılım sağlama yönünde vizyonları olduğunu dile getiren Yılmaz, “Sosyal refahın artmasında eğitim sağlık meslek konusundaki çalışmalarımız, bütün bunlar yine sosyal refahın artmasında önemli faktörler diye düşünüyorum. Yine sosyal destekleme sistemimizin iyileştirilmesi, hedef odaklı bir şekilde geliştirilmesi, belli bir gelir seviyesinin bütün ailelere ulaştırılması, sosyal adalet ve refah anlamında yine önemli bir unsur olacak.” dedi.