Cem Küçük başlarına gelecekleri açıkladı! IBAN ile ödeme alan esnaf yakın takipte

Gazeteci Cem Küçük IBAN ile vergi kaçıran esnafı bekleyen sonu açıkladı. Hesapların didik didik incelenmeye başladığını hatırlatan Cem Küçük, “Vergi kaçıranları zor günler bekliyor.” dedi.

Cem Küçük başlarına gelecekleri açıkladı! IBAN ile ödeme alan esnaf yakın takipte

Cem Küçük TGRT Haber “Günaydın Türkiye” programında IBAN ile ödeme alanları zor günler beklediğini söyledi. Sabah gazetesinin haberini canlı yayında aktaran Cem Küçük, “Vergi kaçıranları zor günler bekliyor.” diyerek uyardı. 

Esnaf, IBAN ile ödeme almaya yöneldi

Son dönemde pos cihazlarının yüksek komisyon ve tahsilat sürelerinin geç olması sebebiyle yüzbinlerce esnaf IBAN ile ödeme almaya yöneldi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı kasapta, manavda kuaförde, doktor muayenehanelerinde IBAN ile ödeme alıp fiş kesmeyen esnafı takibe aldı. 

IBAN ile ödeme alıp vergi kaçıran yandı

Suistimallere yol açan bu durum sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnafın banka hesaplarını didik didik incelemeye başladı. Ödemeyi IBAN ile alıp fiş kesmeyen ve vergi kaçıran işletmeler için her bir fiş için 3 bin 400 lira ceza kesilecek. Sadece işletme sahiplerinin değil yakınlarının ve çalışanlarının hesaplarıyla ile kiralanan hesaplar da incelenmeye başladı. 

Etiketler: Cem Küçük, Vergi, Esnaf