İYİ Parti, Trabzon’da kazandığı tek belediyeyi kaybetti! Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık istifa etti

Son Dakika Haberleri: İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel Başkan adayı Koray Aydın’ı destekleyen Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık partisinden istifa ettiğini duyurdu. Mustafa Bıyık neden istifa ettiğini gerekçeleriyle açıkladı.

İYİ Parti, Trabzon’da kazandığı tek belediyeyi kaybetti! Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık istifa etti

Son Dakika Haberleri: 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin Trabzon Yomra Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bıyık partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yomra Belediye Başkanlığı, İYİ Parti’nin Trabzon'da kazandığı tek ilçe konumundaydı.

Mustafa Bıyık neden istifa etti?

İYİ Parti’de yapılan 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Müsavat Dervişoğlu delegelerin çoğunluğunun oyunu olarak genel başkan seçilirken, rakiplerinden Koray Aydın’ı destekleyen Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’inde düzenlediği basın toplantısında partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Hangi partiye geçecek?

Uzun bir süre Bağımsız Belediye Başkan adayı olarak devam edeceğini belirten Mustafa Bıyık herhangi bir partiye geçmeyeceğini açıkladı. 

İYİ Parti, Trabzon’da kazandığı tek belediyeyi kaybetti! Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık istifa etti - Resim : 1

Bir başkana ne tebrik gönderdi ne de bir selam verdi

İstifasının birkaç gerekçesinin olduğunu belirten Mustafa Bıyık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın’a da sert sözlerle yüklendi. Mustafa Bıyık, “Yavuz Aydın ile seçim öncesi ya da sonrası temasım olmadı. Önce sayın vekilin kendisini sorgulaması lazım. İYİ Parti’nin Trabzon'da kazandığı tek belediyeyiz. Kendi şehrinde belediyeyi kazanmış bir başkana ne tebrik gönderdi ne de bir selam verdi. Sorgulanması gereken kişi kendisidir. Kendi partisinden belediye başkanı seçilmiş adamı telefonla aramayan, ziyaret etmeyen biriyle vefa ya da hemşehri olarak yol yürümenin bir anlamı yok. 20-30 yıllık yol arkadaşı olan Koray Aydın'ı ilk kavşakta satan adam, Yomra belediye başkanını dünden satar.” dedi.

Kurultay öncesi Koray Aydın’a desteğini duyurmuştu

İYİ Parti, Trabzon’da kazandığı tek belediyeyi kaybetti! Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık istifa etti - Resim : 2
Mustafa Bıyık, Koray Aydın

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, kurultay öncesi verdiği röportajında, seçimi Genel Başkan Adayı Koray Aydın lehine ilk turda kazanacaklarını düşündüğünü söylemişti. Bıyık, “Trabzonluların ötelendiği bir zamanda Trabzonlu bir genel başkanın İYİ Parti Genel Başkanlığı'na seçilmiş olması bizim için büyük bir gurur meselesidir, gurur kaynağıdır. Koray Bey iyi parti için bir fırsattır, seçilirse İyi Parti bu düşmüş olduğu dağınık durumdan, seçim sonrasındaki yaşamış olduğu bu buhrandan kurtulacağını düşünüyorum.” demişti.

Mustafa Bıyık, 31 Mart 2024 yere seçimlerinde yüzde 48.11 oy oranıyla Yomra Belediye Başkanlığını kazanmıştı. 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 52,41 oy oranına ulaşmıştı.