Yeni eğitim yılı kira fiyatlarını da vurdu! Bir ay içerisinde kiralarda yüzde 25 artış yapıldı

İstanbul’da Eğitim Başlıyor, Kiralar Tavan Yapıyor: Bir Ayda Yüzde 25 Zam Eğitim-öğretim yılının yaklaşması, İstanbul’da kiralık daire fiyatlarını uçurdu. Zaten yüksek olan kiralar, son bir ayda yüzde 25 oranında arttı. Beşiktaş’ta eşyalı dairelerin kiraları 100 bin lirayı aştı. işte detaylar..

Yeni eğitim yılı kira fiyatlarını da vurdu! Bir ay içerisinde kiralarda yüzde 25 artış yapıldı

Bir Ayda Yüzde 25 Zam Eğitim-öğretim yılının yaklaşması, İstanbul’da kiralık daire fiyatlarını uçurdu. Zaten yüksek olan kiralar, son bir ayda yüzde 25 oranında arttı. Beşiktaş’ta eşyalı dairelerin kiraları 100 bin lirayı aştı. 

 

ÖĞRENCİLER EV SAHİPLERİNİN GÖZDESİ 

Eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, öğrenciler ev arayışına girdi. Bu durum, İstanbul’da kiralık daire fiyatlarını yükseltti. İstanbul’da 45 metrekarelik tek odalı (1+0) dairenin kirası 45 bin liraya ulaşırken, Maslak’ta eşyalı iki odalı (2+1) daireler 85 bin, Fulya’da ise 100 bin liraya kiralanıyor. Ev sahipleri, öğrencileri tercih ediyor. Çünkü öğrenciler, yüksek kiraları arkadaşlarıyla paylaşıyor, düzenli ödeme yapıyor ve kısa süreli oturuyorlar. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, öğrencilerin ev sahiplerinin yeni gözdeleri olduğunu söyledi. 

KAMPÜSLERE YAKIN YERLERDE FİYATLAR UÇTU

Akdoğan, yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte kampüslere yakın yerlerde kiralarda yüzde 10’luk bir artış olduğunu belirtti. Akdoğan, “Beşiktaş, Kadıköy, Şişli, Sarıyer, Üsküdar gibi bölgelerde fiyat hareketliliği var. Şehir çeperlerinde olan üniversitelere yakın bölgelerde de kira hareketliliği söz konusu” dedi. 

SATILIK DAİRELER DE RAĞBET GÖRÜYOR

 İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir de yeni eğitim-öğretim döneminin başlayacak olmasıyla birlikte kira fiyatlarında yüzde 20-25 artış yaşandığını ifade etti. En çok talebin Şişli, Beşiktaş, Kağıthane, Sarıyer, Maslak bölgelerinde 1+1, 1+0, 1+1 mobilyalı kiralık dairelerde olduğunu vurgulayan Demir, piyasada daire bulmanın zorlaştığını kaydetti. Demir, maddi durumu iyi olan velilerin çocukları için satılık ev almaya başladığını ve satılık yer bulmanın bile 1+1 piyasasını canlandırdığını söyledi.

Etiketler: ev kiraları