Mehmet Metiner’den AK Parti’ye değişim uyarısı! Külliyede de bir değişim şart

AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner, 31 Mart yerel seçim sonuçlarının ardından AK Parti’de görevden alınmaların olacağına ilişkin tartışmalara katıldı. Metiner, “Kaş yapayım derken göz çıkarmayalım” uyarısında bulundu.

Mehmet Metiner’den AK Parti’ye değişim uyarısı! Külliyede de bir değişim şart

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin oy oranının 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin gerisine düşmesinin ardından başarısızlığın faturasının kesileceği isimler kamuoyunda konuşulurken AK Parti’de üç dönem milletvekilliği yapan Mehmet Metiner’den dikkat çeken açıklamalar geldi. 

Mehmet Metiner’den AK Parti’ye değişim uyarısı

AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner, sadece partide değişim değil Külliye’de de geniş kapsamlı bir değişimin şart olduğunu vurguladı. Bürokrasi-siyaset-medya oligarklığının AK Parti’yi misyonundan uzaklaştırdığını belirten Mehmet Metiner, bu durumun AK Parti’yi millete tepeden bakan bir zihniyete sürüklediğini savundu.

Metiner, “AK Parti’yi hem kel hem fodul olanlardan arındırmak olmazsa olmaz öneme sahip.” dedi.

Mehmet Metiner’den AK Parti’ye değişim uyarısı! Külliyede de bir değişim şart - Resim : 1

Kaş yapayım derken göz çıkarmayalım

AK Partili Mehmet Metiner’in sosyal medya platformu X hesabından yaptığı değerlendirmeler şöyle:

“Kaş yapayım derken göz çıkarmayalım!

AK Parti’mizde kimlerin görevden alınıp alınmamasıyla ilgili somut isim soruşturmaları açanlar kaş yapayım derken göz çıkartıyorlar. Birbirimizi isim bazlı yıpratmaya veya polemik konusu yapmaya kalkışırsak AK Parti’mizin içinde yeni yarıklar açarız. Hiç birimizin buna hakkı yok.

Değişim talebi isim bazlı tartışmalara kilitlenirsen hem kişilik katlini beraberinde getirir hem asıl amacından sapar.

En başından itibaren söyledik: Sadece partide değil külliyede de geniş kapsamlı bir değişim şart. Bununla bağlantılı olarak mevcut medya düzeninin de değişmesi elzem. Bürokrasi-siyaset-medya oligarklığı AK Partimizi hem ruhundan ve misyonundan uzaklaştırdı hem de bizi milletimize tepeden bakan bir zihniyete sürükledi.

Yeni bir diriliş için topyekûn kurucu ruh ekseninde arınmak farz.

Siyaset-bürokrasi-medya düzenini yeni baştan inşası şart.

AK Parti’yi hem kel hem fodul olanlardan arındırmak olmazsa olmaz öneme sahip.”