Memurlara tanınan ayrıcalıklar belli oldu: 11 hizmet kolunda anlaşma tamam! Memur toplu sözleşme kazanımlarında yiyecek ve aile yardımı, kira, izin detayı...

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin beklediği memur toplu sözleşme görüşmeleri, zam oranında anlaşma sağlanamadığı için Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na havale edildi. Bu süreçte toplu sözleşme görüşmelerinin sona ermesiyle birlikte çeşitli hizmet kolları için yeni kazanımlar ve düzenlemeler gündeme geldi.

Memurlara tanınan ayrıcalıklar belli oldu: 11 hizmet kolunda anlaşma tamam! Memur toplu sözleşme kazanımlarında yiyecek ve aile yardımı, kira, izin detayı...

Memur toplu sözleşme kazanımları detayları kamuoyuyla paylaşıldı. Milyonlarca memuru ilgilendiren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Hükümet son teklifinde 2024 için toplam yüzde 25, 2025 için ise toplam yüzde 11 zam teklifinde bulunmuştu. Ancak Memur-Sen bu teklifi kabul etmedi.

Zam oranında anlaşma sağlanamadı ancak taraflar 11 hizmet kolunun tamamında ise anlaşmaya vardı. Sürenin sona ermesiyle Kamu Görevlileri Hakem Heyeti devreye girdi. Zam oranını 11 kişilik bu heyet belirleyecek.

TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARI BELLİ OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, görüşmelerin sonuçlanmasının ardından yaptığı değerlendirmede kısmi uzlaşmayla 11 hizmet kolunda imza attıklarını belirterek, kararın tüm kamu görevlilerine, ailelerine ve emeklilerine hayırlı olması temennisinde bulunmuştu.

Toplu sözleşme kazanımlarına ilişkin detaylar da belli olmaya başladı. Çeşitli hizmet kollarındaki çalışanlar bu kazanımlardan faydalanacak ve sosyal haklarında iyileştirme olacak.

Etiketler: memur