WhatsApp'tan Devrim Niteliğinde Yeni Özellik! Birçok WhatsApp Kullanıcı Bu Özelliği Bekliyordu!

Popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, avatar özelliği ile teknoloji gündeminde ilk sıralara yükseldi. Avatar özelliği sayesinde kullanıcıların artık görüntülü görüşmelerde de bu özellikten yararlanması sağlanacak. İşte detaylar…

WhatsApp'tan Devrim Niteliğinde Yeni Özellik! Birçok WhatsApp Kullanıcı Bu Özelliği Bekliyordu!

Dünya genelinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, birçok yeniliği ile son dönemde varlığını sürdürmek için güncellemeler yapmaya devam ediyor. Avatar özelliği ile kısa süre önce kullanıcılarına farklı bir deneyim sunan WhatsApp, görüntülü görüşme özelliğinde de bu avatarların kullanılmasını sağlayacak. Birçok WhatsApp kullanıcısı uzun bir süredir bu özelliği bekliyordu.

WhatsApp Görüntülü Arama Özelliğinde Yeniliğe Gitti

Dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip WhatsApp, internet üzerinden mesajlaşmada birçok yeniliği ile öncülük etmeye devam ediyor. Avatar özelliği ve emojiler ile yeniden dikkat çekmeyi başaran WhatsApp, avatar ile görüntülü görüşmelere katılım sağlama fırsatı sunuyor. Meta çatısı altında faaliyetlerine devam eden WhatsApp, aynı çatı altında yer alan Instagram’da da kullanılan avatarların ardından WhatsApp için de bu özelliği geliştirdi. WhatsApp’ın son yayınlanan beta gücellemesi ile avatarlar ile ilgili yeni bir özellik olduğu dikkat çekti.

Avatar Kullanımı Yaygınlaşıyor!

WhatsApp'tan Devrim Niteliğinde Yeni Özellik! Birçok WhatsApp Kullanıcı Bu Özelliği Bekliyordu! - Resim : 1

Kullanıcıların sosyal medya platformlarında kendi fotoğrafları yerine avatarlar kullanmaya başlamalarının ardından yeni birçok özellik de sunulmaya başladı. Öte yandan metaverse ile gelen yeni dijital dünyada da bu avatarların daha yaygın olarak kullanılması bekleniyor. WhatsApp tarafından yayınlanan yeni beta uygulaması kapsamında avatarların kullanımı görüntülü görüşmelerde de sağlanabilecek.

Görüntülü arama sırasında ‘’Avatara Geç’’ seçeneği ile kullanıcıların sohbetlerine avatar ile devam etmeleri sağlanacak. Bu sayede kullanıcıların doğrudan fotoğraf ya da kamera kullanmak yerine avatarlarını kullanmaları sağlanacak. Kullanıcılarda onay alması halinde WhatsApp tarafından bu özelliğin tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

WhatsApp Avatar Özelliği Nasıl Kullanılır?

WhatsApp’ın görüntülü görüşmeler için avatara geçme seçeneğine yer vereceğini duyurmasının ardından birçok kullanıcı yeni özelliği merak etti. Ayrıca ‘’Avatar Editörü’’ adlı yeni bir bölümünde yer alacağının açıklanmasının ardından yeni güncelleme merak ediliyor. Söz konusu özelliğin kısa süre içinde tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.