Usta oyuncu Erkan Can’dan yıllar sonra gelen “meslek” itirafı şaşkına çevirdi! “Oyuncu olamasaydım…”

Uzun yıllardır yer aldığı komedi ve dram türlerinde tiyatro, film ve dizileri ile Türkiye’nin en ünlü ve en deneyimli oyuncularından biri haline gelen Erkan Can, yıllar sonra bir meslek itirafında bulundu. Erkan Can’ın itirafı kısa sürede yankı buldu.

Usta oyuncu Erkan Can’dan yıllar sonra gelen “meslek” itirafı şaşkına çevirdi! “Oyuncu olamasaydım…”

Usta oyuncu Erkan Can, uzun yıllardır Türkiye’de birçok tiyatro oyununda, dizi ve filmde izleyicilerin karşısına çıktı. Yer aldığı projelerle adından çok geniş kitlelere söz ettirmeyi başaran usta oyuncu, ilk sinema deneyimini 1986 yılında Davacı filminde canlandırdığı seyyar satıcı karakteriyle, ilk dizi deneyimini ise 1989’de “Gençler” isimli dizide oynadığı kapıcı karakteriyle yakaladı. Daha sonra 1992-2002 yılları arasında izleyici karşısına çıkan efsane dizi Mahallenin Muhtarları’nda “Temel” karakteriyle çok geniş kitlelere ulaşan Erkan Can, sonrasında da sayısız projede adından söz ettirdi. Ünlü ve deneyimli oyuncu, yıllar sonra meslek itirafında bulunarak dikkatleri çekti.

ERKAN CAN’DAN ŞAŞIRTAN İTİRAF

Usta oyuncu Erkan Can’dan yıllar sonra gelen “meslek” itirafı şaşkına çevirdi! “Oyuncu olamasaydım…” - Resim : 1

Usta oyuncu Erkan Can, son olarak 2020 yılında “Saygı” isimli projede yer aldı. Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinin spin-off’u olan Saygı projesinin ardından yakında “Bursa Bülbülü” projesiyle izleyici karşısına çıkacak olan Erkan Can, Posta Gazetesi’nin haberine göre Eşref Kolçak anısına düzenlenen Gemlik Film Festivali’nde, Zeytindalı Meydanı’nda gerçekleştirdiği röportajda oyunculuk dışındaki gerçek mesleğini itiraf etti. Erkan Can yaptığı açıklamada, konservatuvara giremeseydi gemici olacağını söyleyerek herkesi şaşırttı.

“SON TRENE YETİŞTİK”

Erkan Can, söz konusu açıklamasında “16 yaşında tiyatroya başladım, başka da bir iş bilmiyorum. Ama öncesinde Bursa’da bir sürü işin çıraklığını yaptım. Kaportacı, torna döküm, ayakkabı imalatı… Salep ve turşu sattım” sözlerini dile getirdi. Meslek açıklamalarıyla dikkat çeken Erkan Can, gemici kağıdını hazırlattığını ve konservatuvara giremeseydi gemici olacağını söyledi. Ünlü oyuncu “Gemici olup gidecektim ama son trene yetiştik ve konservatuvara girdim” dedi.

AKILLARA “GEMİDE” FİLMİ GELDİ

Erkan Can’ın söz konusu açıklamaları, 1998 yapımı, Serdar Akar’ın yönettiği Türk sinemasının efsanelerinden biri olan Gemide filmini akıllara getirdi. Erkan Can söz konusu filmde “Kaptan İdris” karakteriyle yer almış ve akıllara kazınmıştı. Erkan Can’ın Gemide filmindeki replikleri hala sosyal medyada birçok paylaşımda gündeme geliyor.

Etiketler: erkan can