Sarıyer'de öğrenci velisi, kadın öğretmeni yumrukladı! Görüntüler infiale neden oldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Sarıyer'deki bir ortaokulda öğretmeni darp eden veli A.Ç.'nin olayın ardından gözaltına alındığını ve kasten yaralama ile mala zarar verme suçundan adli makamlara sevk edileceğini duyurdu.

Sarıyer'de öğrenci velisi, kadın öğretmeni yumrukladı! Görüntüler infiale neden oldu

Son Dakika Haberleri: İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Prof. Dr. Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu öğretmeni N.Ö., bir öğrenci velisi A.Ç, tarafından okul koridorunda yumruklu saldırıya uğradı. Şiddete uğrayan öğretmenin, öğrenciyi akran zorbalığı yaptığı için uyardığı iddia edildi. 

Olayın ardından kaçan şüpheli, emniyet birimlerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

A.Ç.'nin tekme ve yumruklarıyla yaralanan N.Ö. ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Şüpheli veli yakalandı

Olayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Sarıyer ilçesi Maslak Mahallesinde bulunan bir ortaokulda bir velinin öğretmene yönelik saldırıda bulunduğu belirlenerek hızlıca olay yerine intikal edilmiştir. Olay ile ilgili yapılan araştırmada öğrenci velisi A.Ç.’nin 13.20 sıralarında okula gelerek, koridorda gördüğü öğretmeni velisi olduğu öğrenciye laf söylemesi iddiasıyla darp ettiği ve olay yerinden kaçtığı anlaşılmış, kaçan şüpheli A.Ç. kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili yakalanan A.Ç. işlemlerinin tamamlanmasının ardından kasten yaralama ve mala zarar verme suçlarından 26.04.2024 tarihinde adli makamlara sevk edilecektir." denildi.

Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı

Öğretmen N.Ö.'nün yaralandığı saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde koridorda yürüyen N.Ö., okula giren A.Ç.'nin attığı yumrukla yere düşüyor.

Okulda diğer öğretmenler ve çalışanlar N.Ö.'nün yardımına koşuyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü: Adli ve idari soruşturma başlatıldı

Konuyla ilgili İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Müdürlüğümüzce olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmış olup konu tarafımızdan hassasiyetle takip edilmektedir" denildi.

Yusuf Tekin: İdari ve adli süreçlerin takipçisi olacağız

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamayla olayı kınadı. 

Bakan Yusuf Tekin, “Çocuklarımız için özveriyle çalışan meslektaşlarımıza yönelik şiddet olaylarını kınıyor, Millî Eğitim Bakanlığı olarak öğretmene şiddet hadiselerine yönelik idari ve adli süreçlerin takipçisi olacağımızı değerli meslektaşlarımız ve kamuoyuyla paylaşıyorum. Bu elim hadiselerin bir daha yaşanmamasını ve maarif ailemizin huzur ve güven içinde çalışmalarını sürdürmelerini diliyorum.” dedi.

Eğitim Bir-Sen: Arkadaşımıza yapılan bu şiddeti lanetliyoruz

Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum!” duyarlılığı ile öğretmene saygının esas olduğu yerden, öğretmenin kadın olmasını bile önemsemeden yumruk atacak vandalizme geldik ne yazık ki! Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu öğretmeni üyemiz N.Ö, akran zorbalığı yapan bir öğrencisini -ki benzer nedenler yüzünden bir başka okuldan ara dönemde nakil yoluyla geldi- uyarması üzerine öğrencisi "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz!" diyerek öğretmenini tehdit etmiştir. Öğretmen arkadaşımız "Evladım! ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyarması üzerine öğrenci babası A.Ç'ı okula davet eder. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığını öğrendiğimiz A.Ç, okul koridorunda gördüğü bayan öğretmenimize yumruk atarak darp etmiştir. Öğretmenimiz, aldığı darbe yüzünden yaralanmış ve ambulans ile hastaneye sevk edilmiş ve iş göremezlik raporu verilmiştir. Öğretmen arkadaşımıza yapılan bu şiddeti lanetliyoruz.” dedi.

Bakan Ali Yerlikaya: Gereği yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, öğretmen N.Ö'yi okulda darp eden öğrenci velisi A.Ç.'nin yakalandığını duyurdu. X hesabından açıklama yapan Yerlikaya, “Gereği yapıldı-12. Öğretmen N.Ö.’ye okul koridorunda yumruk atarak darp eden öğrenci velisi A.Ç. yakalanarak adalete teslim edildi" 25 Nisan 2024 Salı günü İstanbul’daki Prof. Ali Kemal Yiğit Ortaokulu’nda bir velinin öğretmene saldırdığı ihbarı üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal etmiştir. Yapılan soruşturma ve görüntülerin incelemesi sonucunda öğrenci velisi A.Ç’nin. Türkçe öğretmeni N.Ö.’ye okul koridorunda yumruk atarak darp ettiği tespit edilmiştir. Söz konusu şahıs yakalanarak adalete teslim edilmiştir. Ömürlerini eğitime adayan, bilgelikleriyle yolumuzu aydınlatan sevgili öğretmenlerimize yapılan saldırılar kabul edilemez Kıymetli öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.