Cübbeli Ahmet Hoca ‘cenazede protesto edildi’ iddiasını kanıtıyla boşa düşürdü! Halk TV gibi yalancı…

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın cenazesinde bir grup cemaat mensubu tarafından protesto edildiği yönündeki haberleri, haberde adı geçen Ahmet Ayaz'ın yayınladığı tekzip videosuyla yalanladı. Cübbeli Ahmet Hoca, Halk TV ve Serbestiyet'e tepki gösterdi.

Cübbeli Ahmet Hoca ‘cenazede protesto edildi’ iddiasını kanıtıyla boşa düşürdü! Halk TV gibi yalancı…

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa Cemaati’nin hayatını kaybeden lideri Hasan Kılıç’ın Fatih Camisi’ndeki cenazesinde bir grubun tepkisine uğradığı yönündeki Serbestiyet ve Halk TV haberini söz konusu kişinin çektiği tekzip videosunu yayınlayarak cevap verdi.

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç, 22 Nisan tarihinde vefat etmişti. 23 Nisan’da Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazına Cübbeli Ahmet Hoca da katılmıştı. 

Cübbeli Ahmet Hoca'dan protesto edildi haberlerine yalanlama

Denizli vekili İbrahim Uslu’yu emir seçerek ona tabi olduklarını açıklayan ve cenazeye katılan Ahmet Mahmut Ünlü’ye bir grup cemaat mensubu tarafından tepki gösterildiğini haberleştiren başta Serbestiyet ve Halk TV’ye Cübbeli Ahmet Hoca’dan cevap gecikmedi. 

Kendisinden bahsedilen Ahmet Ayaz tekzip etti

Ahmet Mahmut Ünlü söz konusu olan Ahmet Ayaz isimli kişinin ‘tekzip’ videosunu bugün sosyal medya platformu X hesabından, “Halk TV gibi yalancı mecrâlarda “Cenâzede Cübbeli protesto edildi” şeklinde çıkan haberi, kendisinden bahsedilen Ahmet Ayaz kardeşimiz bakın nasıl tekzîb etti, zâten onların yayınladığı videoda da bu açıkça görülmektedir.” notuyla paylaştı.

“Kesinlikle hocamızı protesto etmek gibi bir amacımız yoktur”

Çıkan haberleri çektiği videoyla yalanlayan Ahmet Ayaz, “Hasan Kılıç hocamızın cenazesinde Cübbeli Ahmet Hocamıza ulaşıp elini öpebilmek için memur arkadaşlarımız biraz mücadele yaşadık. Sonra bunu Halk TV ve sosyal medyada hocayı protesto ettiler diye bir yayın gördüm. Dolayısıyla bunu yayınlama ihtiyacı duydum. Ben 20 sene hocamın hizmetinde bulunmuş, onunla Ankara, İstanbul şehir şehir gezmiş. Gece gündüz hizmetinde bulunmuş bir insanım ve ölümüne arkasındayız hala yanındayız. Kesinlikle Cübbeli Ahmet Hocamızı protesto etmek gibi bir amacımız yoktur. Duası bekler, saygılarımızı, hürmetlerimizi bildiririz.” ifadelerini kullandı.