Ünlü ekonomist Kaan Sarıaydın’dan Olay Dolar Açıklaması! Eğer yapılırsa dolar 3 lira olacak

Milyonlarca yatırımcının dolar ve altın adına en çok takip ettiği isimlerin başında yer alan Kaan Sarıaydın, geçtiğimiz günlerde dolar kuruna dair en net açıklamalarını dile getirdi. Konuşma yaptığı programda doların nasıl düşeceğini ifade eden ünlü isim, bir de dolarda yaşanan yükselişle ilgili son analizlerini paylaştı. İşte, ünlü ekonomist Kaan Sarıaydın’ın dolar kurunun yükselişine dair yaptığı açıklamaların merak edilen tüm detayları.

Ünlü ekonomist Kaan Sarıaydın’dan Olay Dolar Açıklaması! Eğer yapılırsa dolar 3 lira olacak

Son aylarda çalkantılı hareketleriyle tüm vatandaşların alım gücünü düşürmeye devam eden dolar kuru, şimdilerde yükseliş trendini devam ettiriyordu. 17 lira bandına gelen kur, birçok üründe zamlı tarifelerin hayata geçmesine de neden oluyordu. Şimdilerde ekonomi adına en çok takip edilen isimler arasında yer alan Kaan Sarıaydın, dolar kurunun nasıl düşebileceğine dair tahminlerini ortaya attı.

Dolar yatırımı adına milyonlarca kişinin takip altına aldığı ünlü ekonomist Kaan Sarıaydın, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda dolar kuru için şok ifadeler kullandı. Hükümetin bu adımları atarak doları 3 liraya kadar düşürebileceğini açıklayan ünlü ekonomist, herkesin ağzını açık bıraktı. İşte, piyasaların en çok takip edilen ismi Kaan Sarıaydın tarafından yapılan flaş dolar açıklamasına dair merak edilen tüm detaylar.

Kaan Sarıaydın doların nasıl 3 lira olacağını açıkladı!

Son haftalarda yükselişe geçen dolar kuru hakkında çarpıcı ifadelere yer alan ekonomist Kaan Sarıaydın, ‘’Şu an için ekonomik yönetimin mutlaka dört dörtlük olduğunu söylemek yanlış olacaktır. Fakat tüm bu aksaklıklar, enflasyonun bu hale gelmesine veya doların yükseliş trendine girmesine sebebiyet vermez. İnsanlara şunu söylemek gerekiyor, eğer Akdeniz’den çekilirsek, İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar aktif edersek ve Demirtaş’ı serbest bırakırsak dolar tekrar 3 liraya düşebilir. Fakat bunlar olursa toplum diye bir şey kalmaz. Ülke olamayız, devlet olamayız. Bu artışların nedeni boyun eğmemek ve toprak vermemektedir.’’ ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomist Kaan Sarıaydın’dan Olay Dolar Açıklaması! Eğer yapılırsa dolar 3 lira olacak - Resim : 1

Kaan Sarıaydın doların neden yükseldiğini açıkladı!

Dolar kurunun nasıl düşebileceğinin yanı sıra doların neden yükselişe geçtiğini de ifade eden Kaan Sarıaydın, ‘’Doların yükselişe geçmesinin tek bir nedeni var, o da siyasi itaatsizlik. Bu topluma siyasi itaatsizliğin ne olduğu iyice anlatılmalı. İşte o zaman her türlü sorunun çözüldüğünü görebilirsiniz. İnsanların ekonomik daralmaları, gönül kırgınlığına neden olabilmektedir. Fakat devletin yanında olduğumuz sürece her şeyin el ele çözüleceğine inanmak şart.’’ açıklamalarında bulundu.

Ünlü ekonomist Kaan Sarıaydın’dan Olay Dolar Açıklaması! Eğer yapılırsa dolar 3 lira olacak - Resim : 2

Etiketler: dolar