Üç beş kuruş değil tatmin edici ve kallavi bir düşüş olacak! Akaryakıta o tarihte indirim geliyor!

Akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam gelmeye devam ederken gelen son bir bilgi kapsamında akaryakıt fiyatlarında düşüş yaşanacağı bilgisi paylaşıldı.

Üç beş kuruş değil tatmin edici ve kallavi bir düşüş olacak! Akaryakıta o tarihte indirim geliyor!

Ülke çapında akaryakıt fiyatlarındaki artışlar sürüyor. Pompalara yansıyan büyük ölçekli artışlar sonrasında ise vatandaşların cebi yanıyor. Pek çok vatandaş depoyu doldurmakta büyük güçlük çekiyor. Artık eski bir tabir haline gelen "Depoyu fullemek" pek çok kişi için imkansız bir hal aldı.

Küresel enflasyonun artışa geçmiş olması öte yandan petrol fiyatlarına da tesir etti. Ülkemizde ise oldukça yüksek oranlarda açıklanmış olan enflasyon seviyesinin yanı sıra döviz kuru karşısında Türk Lirası'nın değer kaybediyor olması da akaryakıt başta olmak üzere her ürün, mal ve hizmette zamma neden olmaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde ucuz Rus petrolünün duyurulması ile birlikte vatandaşların büyük bir kısmı akaryakıta pompada gelecek indirimi beliyordu. Sosyal medya platformlarında sıklıkla gündeme gelen ucuz Rus petrolünün pompa fiyatlarına yansımaması büyük tepki çekiyordu.

Rusya'dan 30 dolar indirimli bir şekilde alınmakta olan petrol varilinin bu indirimli fiyatlarının pompaya yansıyacağı gün merakla ve heyecanla beklenirken pompada herhangi bir şekilde değişiklik yapılmamıştı. Kronos'un elde etmiş olduğu bilgiler kapsamında ise akaryakıt fiyatlarında indirime gidileceği bilgisi paylaşıldı.

Kamu Gündemi tarafından elde edilmiş olan bu bilgiler kapsamında motorinde büyük indirime gidileceği açıklandı. 15 Kasım Salı gecesi 00.01'den itibaren geçerli olacak olan bu indirim ile motorinin litre bazında fiyatının İstanbul Avrupa Yakası'nda 26,33 TL'den 24,83 TL'ye düşeceği bilgisi paylaşıldı.

Benzin ve LPG'de herhangi bir indirim açıklanmazken motorinin litre fiyatının İstanbul Anadolu Yakası'nda litresinin 24,85 TL'den, Ankara'da ise 24,69 TL'den satılacağı bilgisi paylaşıldı.

Gelen bilgiler kapsamında akaryakıt fiyatında yaşanacak olan bu indirime ilişkin bilgilerin akaryakıt istasyonlarına iletildiği öğrenildi.