TUSİAD Başkanından asgari ücret açıklaması! Asgari ücret tutarları günümüz koşullarına göre revize edilebilir

Son günlerde asgari ücret tutarlarının yeni yıl ile birlikte zamlanması ile ilgili birçok açıklama yapıldı. Bu açıklamalara bir yenisi daha eklendi. TUSİAD Başkanı Orhan Turan asgari ücret zammı ile alakalı açıklamalarda bulundu. TUSİAD Başkanı  Turan katılmış olduğu bir etkinlikte asgari ücret zammı ile ilgili sorular yöneltilince şu ifadelerle soruya cevap verdi; "Günün koşullarına göre bir ayarlama yapılacak" dedi.

TUSİAD Başkanından asgari ücret açıklaması! Asgari ücret tutarları günümüz koşullarına göre revize edilebilir

TUSİAD Başkanından asgari ücret açıklaması! Asgari ücret tutarları günümüz koşullarına göre revize edilebilir: Son günlerde asgari ücret tutarlarının yeni yıl ile birlikte zamlanması ile ilgili birçok açıklama yapıldı. Bu açıklamalara bir yenisi daha eklendi. TUSİAD Başkanı Orhan Turan asgari ücret zammı ile alakalı açıklamalarda bulundu. TUSİAD Başkanı Turan katılmış olduğu bir etkinlikte asgari ücret zammı ile ilgili sorular yöneltilince şu ifadelerle soruya cevap verdi; "Günün koşullarına göre bir ayarlama yapılacak" dedi.

Turan katıldığı BESİAD-GESİFED İş İnsanları Zirvesi adlı etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Turan konuşmalarında kredi ve faiz oranlarına değinerek şu açıklamalarda bulundu: "Para politikasının sadece genişleyici değil, gerektiğinde sıkılaştırıcı yönde kullanımının dengelenme için gerekli olduğunu unutmamamız gerekli." dedi.

GÜNÜN KOŞULLARINA GÖRE REVİZE EDİLECEK

TUSİAD Başkanı Orhan Turan konuşmalarında verilen faiz oranlarının yaşanan enflasyona etkisini vurguladı. Asgari ücret zammı ile alakalı sorulara da yanıt veren Turan, emek üzerine şirketlerde ve küçük şirketlerde sorun olması durumunda asgari ücret belirlemelerinin günün koşullarına göre revize edileceğini açıkladı. 

"ENFLASYON HEDEFLEDİĞİMİZ SEVİYELERDE DEĞİL"

TUSİAD Başkanı Orhan Turan Türkiye'nin ekonomisinin hızla büyümesine karşın enflasyon değerlerinin halen istenilen düzeyde olmadığını belirterek "Cari açık halen artış trendinde. Enflasyon hedeflediğimiz seviyelerde değil, refah kaybımız yüksek" ifadelerini kullandı. Krediye erişmek vatandaşlar için oldukça zorlaştı diyen Turan konuşmalarında bankacılık sektöründe düzenleme yapılması ile ilgili de bilgiler verdi. 

Orhan Turan günümüzde krediye ulaşmanın zorluğunu vurgulayarak konuşmalarına şu şeklide devam etti; "Krediye erişim her geçen gün zorlaşıyor. Yoğun regülasyon döneminden geçen finansal kesimin de bu regülasyonlar çerçevesinde kredi vermesi daha da zorlaşıyor. Unutmayalım ki, sağlıklı işleyen üreten, istihdam yaratan bir reel kesimin arkasında bu süreci destekleyen sağlıklı işleyen bir finansal sektöre ihtiyaç var." dedi. Konuşmalarını bu sözlerle noktalayan Turan vatandaşı ilgilendiren birçok konuda bilgiler verdi. Enflasyon değerlerinin henüz istenilen düzeyde olmadığını söyleyerek sağlıklı bir  ekonomik büyümeyi planladıklarını da bildirdi.

Etiketler: bakan açıklama