Öğretmenlik Hayali Kuranlara Müjde! Atamalar Ne Zaman Yapılacak? Atama Takvimi ve Şartlar Belli Oldu Mu?

Heyecanla Beklenen Öğretmen Ataması Hakkında Son Haberler! Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmen atamaları takvimine ilişkin ilk bilgileri paylaştı. Peki öğretmen atamaları ne zaman yapılacak, kadro branş sayısı dağılımı belli oldu mu? Öğretmen atama şartları belli oldu mu? İşte Öğretmenlik Hayali Kuranların Mutlaka Bilmesi Gerekenler! 2024 Öğretmen Ataması Hakkında Bilgiler!

Öğretmenlik Hayali Kuranlara Müjde! Atamalar Ne Zaman Yapılacak? Atama Takvimi ve Şartlar Belli Oldu Mu?

Öğretmen Atama Takvimi Son Dakika Gelişmeleri  yakında takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Kabine Toplantısı'nda atamaya esas branş dağılımı, başvuru takvimi ve sürecin MEB tarafından yayınlanacağı tarihi duyurdu. Peki MEB öğretmen atamaları ne zaman, kaç öğretmen ataması yapılacak? Öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak? Öğretmen atama şartları belli oldu mu? Öğretmen atamaları kadro branş dağılımı belli oldu mu? İşte öğretmen atama son durumu...

MEB Öğretmen Ataması Ne Zaman?

MEB Öğretmen Ataması Ne Zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Mayıs Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı sonrası öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada atamalara esas branş dağılımları, başvuru takvimi ve sürecin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından paylaşılacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Kısa zamanda inşallah atamayı bilhassa bakanımız açıklayacaktır." dedi.

Öğretmen Atama Takvimi Yarın Belli Olacak

Atama takvimi yarın (7 Mayıs 2024) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından detaylı olarak açıklanacak. Atama kontenjanları ve branş dağılımı da yarın belli olacak. Daha önce yapılan açıklamalarda pazartesi günü (6 Mayıs 2024) atama sayısının ve branş bazında kontenjan dağılımlarının açıklanacağı belirtilmişti.

Öğretmen Atama Takvimi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, daha önce yaptığı açıklamada pazartesi gününü işaret ederek "Atanacak öğretmen sayısı ve branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur." demişti.

Kaç Öğretmen Atanacak?

Henüz öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağına dair kesin bir tarih verilmedi. MEB, öğretmen atamaları sürecinde branş dağılımını ihtiyaçlar doğrultusunda belirliyor. Öğretmen atama takviminin netleşmesiyle beraber başvurular alınacak. 

Öğretmen Atamaları Kadro Branş Sayısı

MEB öğretmen atama başvuru kılavuzunda öğretmen ataması kontenjan ve kadro sayıları yer alacak.

Öğretmen Atama Takvimi ve Başvuruları Nereden Alınacak?

Öğretmen Atama Takvimi ve Başvuruları Nereden Alınacak?

En güncel bilgiler için Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) resmi internet sitesini ve duyurularını takip etmeniz önemlidir. MEB'in personel.meb.gov.tr internet adresi üzerinden yayınlanacak başvuru kılavuzu ile öğretmen atama başvuruları yayınlanacak.

Geçtiğimiz yıllarda sınıf öğretmenliği, matematik, rehberlik, okul öncesi gibi pek çok branşta öğretmen atamaları gerçekleştirilmişti. 

Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmen atamaları ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi;

"Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız, ekonomi kurmaylarımıza son bir kez daha görüşecek ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Kısa zamanda inşallah atamayı bilhassa bakanımız açıklayacaktır."

MEB Yusuf Tekin: Branş ayırt edecek pozisyonda değilim

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde A Haber canlı yayında öğretmen atama sayıları konusuna da değindi. Bakan Tekin, konuyla ilgili şunları söylemişti:

"Öğretmen atamaları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Cumhurbaşkanlığı kabinesinin toplanmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın nihai kararını aldıktan sonra açıklamamızı yapacağız. Bizim Bakanlık açısından her branş eşit derece önemlidir. Hiçbir branşın bakan olarak ayırt edecek pozisyonda değilim. İhtiyacımız sayısal olarak neyse daha az ihtiyaç olan bölüme kaynak aktaracak değiliz. Elimizde 130 branşın Türkiye genelinde ihtiyaç tablosunu alırız. Bize tahsis edilen kadro ne kadar orantısını yapmış durumdayız. Oradan bize rakam verilir."