Türkiye'nin en çok kazanç getiren meslekleri açıkladı! Bakın listede hangi meslekler var..

Türkiye’de en çok gelir elde eden meslek grupları arasında Uçak Mühendisliği ön plana çıkıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, pilotaj, uçak mühendisliği, matematik mühendisliği, havacılık elektrik elektroniği ve uçak bakım onarımı bölümleri en yüksek gelire sahip bölümler olarak belirlendi.

Türkiye'nin en çok kazanç getiren meslekleri açıkladı! Bakın listede hangi meslekler var..

Türkiye'de en yüksek gelire sahip meslek grupları arasında Uçak Mühendisliği öne çıkıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, pilotaj, uçak mühendisliği, matematik mühendisliği, havacılık elektrik elektroniği ve uçak bakım onarımı gibi alanlar en yüksek gelir elde eden meslek dalları olarak açıklandı..

SİVAS BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN NİTELİKLİ EĞİTİM

Bu meslek gruplarına yönelik eğitim veren Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ), öğrencilerine nitelikli ve uygulamalı bir eğitim sunuyor. Üniversite, Türkiye’deki Uçak Mühendisliği bölümleri arasında Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile en yüksek puan alan 5. üniversite olarak dikkat çekiyor. Ayrıca, üniversite kampüsünde 5 farklı laboratuvar ile öğrencilere pratik deneyimler kazandırıyor.

Türkiye'nin en çok kazanç getiren meslekleri açıkladı! Bakın listede hangi meslekler var.. - Resim : 1

SBTÜ Rektör Yardımcısı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Deniz Başdemir, TÜİK’in 2022 yılı yükseköğretim istihdam göstergelerini referans alarak, lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranının yüzde 71.7 olduğunu ve en yüksek gelire sahip bölümlerin havacılık ve uzay bilimleri ile ilgili olduğunu ifade etti. Ayrıca, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin havacılık ve savunma sanayi mühendisleri yetiştirmek için ideal bir ortam sunduğunu söyledi.

Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise, üniversitede Uçak Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği olmak üzere 2 fakülte bulunduğunu ve bu fakültelerde öğrencilere nitelikli eğitim sağlamak için laboratuvarlar kurduklarını belirtti. Bu laboratuvarlarda aerodinamik testlerin yapıldığı bir rüzgâr tüneli, itki alanındaki derslerin uygulamalarının gerçekleştirildiği bir jet motoru ve uçuş dinamiği kontrolünün sağlandığı bir kontrol laboratuvarı gibi donanımlar yer alıyor. Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin eğitimde kaliteli ve uygulamalı bir yaklaşım benimsediğini ve öğrencilere büyük fırsatlar sunduğunu vurguladı.