TÜİK Eylül ayı işsizlik oranları ve rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Eylül ayı için işsizlik rakamları resmi olarak açıklandı. TÜİK resmi internet adresinden yapılmış açıklama haberin devamında...

TÜİK Eylül ayı işsizlik oranları ve rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Eylül ayı işsizlik rakamları resmi olarak açıklandı. Yapılan açıklamalar kapsamında araştırmalar sonucunda işsizlik oranının yüzde 10,1 seviyesinde artış gösterdiği görüldü.

Hane halkı İşgücü Araştırması sonuçları kapsamında 15 yaş ve üzerindeki vatandaşlar arasında işsiz sayısı Eylül 2022 itibarıyla bir önceki ay ile karşılaştırıldığında 120 bin kişilik artış göstererek 3 milyon 482 bin kişiye ulaştı. İşsizlik oranları ise Ağustos 2022 ile kıyaslandığında 0,3 puan artış gösterdi ve %10,1 seviyesinde gerçekleşti. Kadın ve erkek olmak üzere farklı kişiler için yapılmış olan araştırmalar sonucunda erkeklerde işsizlik oranı yüzde 8,8 olurken bu oran kadınlarda yüzde 12,8 olarak duyuruldu.

Eylül 2022 kapsamında bir önceki ay ile yapılan kıyaslamalar sonucunda istihdam edilen vatandaşların sayısı bir önceki aya göre 54 bin kişilik düşüş gösterdi ve 30 milyon 867 bin kişiye ulaştı. İstihdam oranında 0,1 puanlık azalış görülürken yüzdelik dilimdeki oran ise yüzde 47,6 olarak hesaplandı.

Etiketler: tüik, işsizlik