Telegram'ın özelliği sonunda WhatsApp'a geliyor! Yanlış mesaj gönderdiğinizde üzülmeyeceksiniz

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, en büyük rakibi Telegram'ın özelliğini sonunda getiriyor. Android sürümleri için beta aşamasında olan bu özellik, yakın bir zaman içerisinde iOS ve WhatsApp'ın masaüstü sürümlerinde de kullanılabilecek. İşte WhatsApp'a gelecek olan yeni özellik.

Telegram'ın özelliği sonunda WhatsApp'a geliyor! Yanlış mesaj gönderdiğinizde üzülmeyeceksiniz

WhatsApp, dünya genelinde en çok tercih edilen iletişim araçlarından biri. META INC. (Eski adıyla Facebook) tarafından satın alınması ile beraber birçok yeniliği de beraberinde getirdi. 2021 yılının ortalarında yaşamış oldukları "Gizlilik Sözleşmesi" krizinin ardınan WhatsApp, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için birçok yeni özelliği test etmeye başladı. Özellikle 2022 yılının başından itibaren, sürekli olarak yeni bir WhatsApp özelliğini görmekteyiz. Yakın zamanda getirmiş oldukları mesaja emoji ile tepki verme özelliği, birçok kullanıcı tarafından beğenilmişti.

Mesaj düzenleme özelliği geliyor

Telegram'ın sevilen özelliği, sonunda WhatsApp'a geliyor. Artık yanlış gönderdiğiniz mesajları düzenleyebilecek ve karşı tarafın sizleri yanlış anlamasını engellemiş olacaksınız. Rakibi Telegram tarafından sıklıkla kullanılan bu özellik, şu an WhatsApp'ın Android sürümünde beta aşamasında. Yakın bir zaman içerisinde WhatsApp'ın diğer beta sürümlerinde de bu özellik test edilmeye başlanılacak. 

Telegram'ın özelliği sonunda WhatsApp'a geliyor! Yanlış mesaj gönderdiğinizde üzülmeyeceksiniz - Resim : 1

Sızdırılan haberlere göre, göndermiş olduğunuz WhatsApp mesajları kısa bir süreliğine düzenlenebilecek. Bu süre ise henüz belirsiz. Fakat yapılan tahminlere göre, "Herkesten sil" özelliği ile aynı sürede olacak. Bildiğiniz gibi WhatsApp'tan göndermiş olduğunuz bazı mesajları silebiliyorsunuz. Bu sayede yanlış anlaşılmaların önüne de geçilebiliyor. Artık mesajları silmeden, direkt olarak düzenleyebileceksiniz. 

"Herkesten sil" özelliği kullanıldığında diğer kullanıcılar, herkesten silmiş olduğunuz bir mesajın bildirimini görebilmekte. Bu yüzden de mesaj düzenlemenin de bir bildirimi olacağı, hatta diğer kişilerin düzenleme geçmişlerini görebileceği belirtilmekte. Ancak bu bilgiler sadece tahminlerden ibaret. kesin olan bilgi ise mesaj düzenleme özelliğinin yakın bir zaman içerisinde kullanıcılara sunulacak olması. 

Gruplardan sessizce ayrılmak

WhatsApp, birçok özelliği hızlı bir şekilde test sürecine sokuyor. Bu özelliklerden bir diğeri ise bulunduğunuz WhatsApp gruplarından sessiz bir şekilde ayrılmak. Bu özellik syesinde, çıkmak istediğiniz WhatsApp gruplarından sessiz bir şekilde çıkabileceksiniz. Normalde gruplardan çıktığınızda, diğer bütün grup katılımcıları sizin WhatsApp sohbet grubundan çıktığınızı görebilmekteydi. Fakat test edilmeye başlanılan bu özellik sayesinde, artık diğer grup katılımcıları sadece grup bilgisine baktığında sizin gruptan çıkmış olduğunuzu farkedecek. 

Telegram'ın özelliği sonunda WhatsApp'a geliyor! Yanlış mesaj gönderdiğinizde üzülmeyeceksiniz - Resim : 2

Sesli aramalardaki katılımcı sayıları artacak

WhatsApp, sadece mesajlaşma değil tamamiyle bir iletişim aracı olarak karşımıza çıkmakta. WhatsApp uygulaması ile beraber sesli ve görüntülü görüşme olanaklarına sahip olabiliyorsunuz. Geçtiğimiz yıllarda WhatsApp'a sesli arama özelliği eklenmişti. Daha sonra ise sesli grup aramaları özelliği eklendi. Şimdilerde ise WhatsApp'ın sesli grup aramalarındaki kişi sayısının düzenlenmesi durumu mevcut. Birçok özelliği "Topluluklar" olarak adlandıran WhatsApp, sesli grup sohbetlerindeki kişi sayısını 32'ye çıkarmayı hedefliyor. 

Etiketler: whatsapp