Süt mısır nasıl pişirilir kolay tarifi: Süt mısır en hızlı nasıl pişer? Mikrodalgada süt mısır pişer mi?

Süt mısır en hızlı nasıl pişer? 7’den 70’e hemen hemen herkesin çok severek tükettiği süt mısır, yaz kış tüketilen yiyeceklerden. Tadına hayran olduğumuz bu yiyeceğin belki de en sevilmeyen yanı çabuk pişmemesi! Ama artık onun da bir çaresi var! Artık tencereye koyup saatlerce haşlamanıza gerek yok. Mikrodalga fırına atarak sadece 4 dakika içerisinde kolayca pişirebileceksiniz.

Süt mısır nasıl pişirilir kolay tarifi: Süt mısır en hızlı nasıl pişer? Mikrodalgada süt mısır pişer mi?

Yaz aylarında haşlanmış mısır yemek oldukça keyiflidir. Sadece mısırı pişirirken geçen süreyi beklemek biraz can sıkıcı olabilir. Evde mısır haşlarken,  hem yumuşak ve lezzetli olsun hem de çabucak pişsin mi istiyorsunuz! Harika bir öneri ile karşınızdayız.

Pratik bilgiler köşemizde bugün, bir tutam tuzun dünya üzerinde en çok yakıştığı yiyecekten bahsedeceğiz! Tabiki süt mısırdan! Bu kadar çok sevdiğimiz mısırın tek sevmediğimiz yanı hemen pişmemesi, belkide nice düdüklü tencereyi meslekten soğutması. Fakat onunda oldukça basit bir püf noktası var! Süt mısırı mikrodalga fırına atmayı hiç denediniz mi? Evet yanlış duymadınız! Mikrodalga fırında sadece 4 dakikada pişirebileceksiniz. İşte yapmanız gerekenler…

Süt mısır nasıl pişirilir kolay tarifi: Süt mısır en hızlı nasıl pişer? Mikrodalgada süt mısır pişer mi? - Resim : 1

SÜT MISIR MİKRODALGADA NASIL PİŞİRİLİR?

Süt mısırlarınızı 4 dakika boyunca, mikrodalgada yüksek derecede pişirin. Ardından mikroldalgadan çıkardıktan sonra mısırın kabuğunun fazlalık kısmını kesin.

Mısırı yukarı doğru itin. Alt kısmını keserek kabuğundan kurtarın. Ve afiyetle yiyin, hepsi kadar basit.

 

Etiketler: tarif, mısır