Sözleşmeli Personel İçin İlk Toplantı Tamam! Masada 3+1 Formülü Duruyor…

Son dönemlerde gündemde EYT ve 3600 ek gösterge çalışmaları yer alırken, kamuda çalışan 500 binden fazla sözleşmeli personele ilişkin kadro düzenlemesi merak ediliyordu. Düzenlemede takvim netleşirken, ilk toplantı da Beştepe’de yapıldı. Düzenleme için masada 3+1 formülü var…

Sözleşmeli Personel İçin İlk Toplantı Tamam! Masada 3+1 Formülü Duruyor…

Hükümet kanadından gelen açıklamalarda, çalışanların talep ve sorunlarının masada çözülmeyi bekleyen birer dosya olduğu ve bu dosyaların 2022 yılsonuna kadar çözüleceği belirtildi. Son dönemlerde EYT ve 3600 ek gösterge çalışmaları hız kazanırken, ek gösterge düzenlemeleri sonrasında kamuda çalışan 500 bin sözleşmeli personel için gözler Ekim ayına çevrildi. Ek gösterge sorununun çözülmesiyle birlikte gündeme gelen sözleşme personelin şartlarında da iyileştirme yapılması için yol haritası netlik kazanmaya başladı. Beştepe’de yapılan ilk toplantıyla birlikte masaya 3+1 formülü geldi…

Sözleşmelilere Mali ve Özlük Hakları

Elde edilen bilgilere göre söz konusu çalışmaların tamamlanması ile birlikte getirilecek olan düzenleme ile çalışma tamamlandıktan sonra sözleşmeli personelin ücret, tayin, görevde yükselme, mazerete dayalı yer değişikliği gibi sorunları çözülecek. Öte yandan kadro bekleyen sözleşmeli personel içinse gözler Ekim ayına çevrildi. Meclisin açılmasıyla birlikte mali ve özlük hakları ile ilgili yasa için de çalışmalar başlatılacak. Konuya ilişkin açıklama geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan gelmişti.

Hükümet Kanadından Gelen Açıklamalar

Sözleşmeli Personel İçin İlk Toplantı Tamam! Masada 3+1 Formülü Duruyor… - Resim : 1

Akbaşoğlu yaptığı açıklamada “Ekim ayında Meclis açıldığında, gündemimize sözleşmeli personelin mali sosyal haklarının ele alınması ve kadro haklarının ele alınması suretiyle yasayla netleştirilerek daimileştirilmesi söz konusu olacak” ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine dair, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de “Kamuda sözleşmeliler sorunu var. Bunları sadeleştireceğiz, sözleşme yapılması zorunlu olanları statülere dönüştüreceğiz. Diğerlerinin de kadro haklarını vereceğiz” ifadelerini dile getirdi.

Masada 3+1 Formülü Var

Konuya ilişkin olarak bayram öncesinde ilk toplantılar yapıldı. Takvimin Ekim ayında tamamlanması ve uygulamanın da Ocak 2023 itibariyle yürürlüğe alınması gündemde. Toplantıda konuya ilişkin formüller masaya yatırılırken, 3+1 formülü ön plana çıktı. Buna göre ilk formülde mevcut sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, bundan sonraki sözleşmelerinin de kadro haklarına 3+1 formülü ile kavuşmaları gündeme geldi. Böylece yeni sözleşmeliler belli bir bölgedeki 3 yıllık çalışmalarının sonunda kadro hakkı elde edebilecek.