Plajda bütün gözler üzerinizde olsun. Kısa zamanda fit bir vücuda sahip olmanın sırları

Kışın alınan kiloları kısa sürede vermeye çalıştığımız bu dönemde, hem beslenme hem de spor için harika ipuçlarımız var.

Plajda bütün gözler üzerinizde olsun. Kısa zamanda fit bir vücuda sahip olmanın sırları

Güzel ve fit bir vücut hepimizin hayali. Kışın rahat rahat yediğimiz kalorili yemeklerin neden olduğu fazla kiloyu yaz gelince hızlı bir şekilde vermeye çalışıyoruz. Hızlı kilo vermek sanıldığı kadar kolay değil. Özellikle şok diyetler hem sağlığa zararlı hem de yağdan değil kastan kilo kaybetmeye sebep oluyor. Bunu önlemek için bazı ipuçları var. Bu yöntemler ile hem yağdan kilo kaybedip fit bir görüntüye sahip olabilirsiniz hem de aç kalarak stres olmazsınız. İşte plajda herkesin gözünü üzerinize çekmenizi sağlayacak faydalı yöntemler. 

Yavaş yavaş yemek yiyin

Hızlı yemek yemek kilo almanın en önemli sebeplerinden bir tanesidir. Pek çoğumuz aceleci davranır ve yemeği hızlı hızlı yeriz. Bu yanlış bir davranıştır. Yemeği en az 20 saniye çiğneyerek yemeli, sindirimi ilk olarak ağızda başlatmalıyız. Ağızdaki tükürük bezleri yemeğin mideye ve bağırsaklara gitmeden önce sindirime başlamasını sağlar. Ayrıca yavaş yemek yiyerek alacağınız keyfi de artırmış olursunuz. 

Gerçekten etkili olacak bir egzersiz programı belirleyin

Plajda bütün gözler üzerinizde olsun. Kısa zamanda fit bir vücuda sahip olmanın sırları - Resim : 1

Yürüyüşler, ufak tefek mekikler fit bir vücut için hiç de yeterli değillerdir. Gerçekten etkili bir egzersiz programı hazırlayıp ona düzenli bir şekilde uyulursa kısa sürede çok şaşırtıcı bir sonuç alınacaktır. Fazlalık hangi bölgedeyse ona yönelik bir çalışma yeterli olacaktır. 

Spor var diye kontrolsüz yemeyin

Spor yapmak son derece etkili bir sonuç verir ancak bu esnada nasılsa spor yapılacak diye yağlı ve kötü karbonhidratlı beslenilirse sağlıklı bir sonuç alınamaz. Spor ile beslenmeyi aynı ağırlıkta yaparak çok rahat bir şekilde fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. Özellikle spor yapılıyorsa çok düşük kalorili bir diyet programı yerine hem karbonhidratın hem yağın hem de yoğun proteinli beslenilmelidir. Şekerden bahsetmiyoruz bile, uzak durun.

İyi uyuyun

İyi uyku sanıldığından da önemlidir. Metabolizmanın doğru çalışması için düzenli ve iyi uyumak şarttır. Ayrıca uykusuz bir bünye daha aç hissedecektir. Uykunuzu iyi alıp yatmadan önce atıştırmazsanız farka siz bile şaşırırsınız. 

Tüm bu küçük ama son derece etkili yöntemler ile ekstradan diyet yapıp stres olmadan hayalinizdeki fit görüntüye ulaşabilir, plajda tüm gözleri üzerinize çekebilirsiniz. 

Etiketler: diyet, spor, fit