Otomobil alacaklara görülmedik finansman desteği Burgan Bank’tan geldi! Taşıt kredisi faizleri yüzde 3,75’e kadar düştü! Vade ise 48 aya uzadı!

Gerçekleştirdiği avantajlı kampanyalarla öne çıkan bankalardan biri olan Burgan Bank, kasım ayında da avantajlı kampanyalarını sürdüreceğinin sinyallerini verdi. Bu ay itibariyle taşıt kredisi faiz oranlarını düşüren Burgan Bank, kampanyayı başlattı.

Otomobil alacaklara görülmedik finansman desteği Burgan Bank’tan geldi! Taşıt kredisi faizleri yüzde 3,75’e kadar düştü! Vade ise 48 aya uzadı!

Koronavirüs pandemisi kapsamında alınan önlemlerle birlikte üretimin durmasından kaynaklı olarak başlayan tedarik sıkıntısının yankılarını hala somut bir şekilde yaşayan otomotiv sektörü, bir de tüm dünyanın yeni problemi haline gelen çip krizi ile uğraşmaya başladı. Her iki sorunun arka arkaya gelmesinden kaynaklı olarak fiyatlarında ciddi artışların yaşandığı otomotiv sektöründe kredi kullanmak pratikte zorunlu bir hal aldı. Kredi kullanarak otomobil alacaklara müjde ise Burgan Bank’tan geldi.

Hem sıfır hem de ikinci el otomobil alacak olanlara finansman desteği sağlayacağını duyuran Burgan Bank, eşit taksit ödemeleri ile çekilebilecek olan taşıt kredisinin şartlarını kamuoyu ile paylaştı. Avantajlı geri ödeme planlarına ek olarak uygun faiz ve uzun vade sunan bankalardan biri olan Burgan Bank, vatandaşların merak ettiği detaylardan biri olan finansman desteği tutarını da açıkladı.

SIFIR KİLOMETRE ARAÇLARDA 48 AYA VARAN TAŞIT KREDİSİ BURGAN BANK’TA HAZIR

Otomobil alacaklara görülmedik finansman desteği Burgan Bank’tan geldi! Taşıt kredisi faizleri yüzde 3,75’e kadar düştü! Vade ise 48 aya uzadı! - Resim : 1

Müşterilerine özel olarak sağladığı taşıt kredisine ilişkin detaylı bir bilgi veren Burgan Bank, taşıt kredisinin sıfır araçlar için kullanımı halinde; TL cinsinde kullandırılan aylık eşit taksit ödemeli ve sabit faizli bir kredi türü olduğunu belirtti. Bu kapsamda 48 aya kadar vade sunan Burgan Bank, satın alınacak birinci el (sıfır kilometre) taşıt için kredilendirme oranının nihai fatura değeri bedelinin 100.000 TL’ye kadar olan kısmı için yüzde 70; 100.000 TL’yi aşan kısmı için ise yüzde 50 oranında olacağını hatırlattı.

Kredilendirilecek taşıt üzerine rehin tesis edileceğini belirten Burgan Bank, rehinli aracın kasko ve sigortasının olmasının şart olduğunu vurguladı. Vade ya da çekilecek tutara göre faizi hareketlendirmeyen Burgan Bank, 30 bin TL’lik sıfır araç kredisinde yüzde 3,75 faiz oranından 12 ay vadede aylık 3 bin 325 TL; 48 ay vadede ise aylık bin 582 TL ödeme alınacağını belirtti.

2. EL ARAÇLAR İÇİN KREDİ DE BURGAN BANK’TA

Sadece birinci el değil, ikinci el araçlar için de kredi sağlayan Burgan Bank, kredilerin arasındaki farkı baz alınan araç değeri olarak açıkladı. Bu kapsamda sıfır araçlarda nihai fatura değerini baz olan Burgan Bank, ikinci el araçların kredisinde kasko değerinin baz alınacağını bildirdi. Bu göre kasko bedelinin 100.000 TL’ye kadar olan kısmı için yüzde 70, 100.000 TL’yi aşan kısmı için ise yüzde 50 oranında finansman sağlayacağını belirten Burgan Bank, kasko zorunluluğunu ikinci el araç için de koydu.

Öte yandan ikinci el araç kredisini de yüzde 3,75 oranında faiz ve 48 aya varan vade ile sağlayan Burgan Bank, bu şartlar altında çekilecek 30 bin TL araç kredisinin aylık ödemelerinin bin 582 TL olacağını hesapladı. Ayrıca, kredinin 36 ay taksitlendirilmesi halinde bin 741 TL; 24 ay taksitlendirilmesi halinde 2 bin 109 TL; 18 ay taksitlendirilmesi halinde 2 bin 504 TL; 12 ay taksitlendirilmesi halinde ise 3 bin 325 TL taksit ortaya çıkaracağı da banka tarafından yayınlanan örnek maliyet tablosu ile ortaya çıktı.