ODD verileri açıklandı, hükümet yetkilileri harekete geçti! EYT ile birlikte ÖTV indirimi de mi gelecek?

Otomotiv sektöründe uygun fiyatlı araç kalmamış olması, ÖTV indirimi beklentisini arttırdı. Kulislerden gelen haberlere göre hükümet yetkililerinin ÖTV indirimi hazırlığında oldukları ileri sürüldü.

ODD verileri açıklandı, hükümet yetkilileri harekete geçti! EYT ile birlikte ÖTV indirimi de mi gelecek?

Ekonomi piyasalarından olumsuz etkilenen sektörlerin başında gelen otomotiv sektörü, yeni dönemde bütçesi dahilinde kendi aracına sahip olmak isteyen vatandaşları hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor. Artan yedek parça maliyetleri sebebi ile aralık ayı itibari ile zamlı fiyatlardan satışa sunulan araç modellerine, yeni dönemde çip krizinin etkisi ile daha da yüksek oranlarda zamların yapılması, piyasada 400 bin TL’nin altında satılık araç kalmamasına sebep oldu. Bu durum sektörün son zamanların en durgun dönemine şahitlik etmesine yol açtı.

Araç fiyatlarında gözlenen yüksek oranlı zamların yeni dönemde de katlanarak devam ediyor olması, ikinci el araç piyasasını da direkt olarak etkiledi. Artık kendi aracına sahip olma konusunda kurdukları hayallerin gerçekleşmeyeceğine inanmaya başlayan vatandaşlar, bir umut ÖTV indirimi beklentisi içerisine girdi. Geçtiğimiz günlerde açıklanmış olan Yeniden Değerleme Oranı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 50 indirim inisiyatifini kullanması beklenirken EYT ile birlikte ÖTV indirimi teklifinin de Meclis’e sunulacağı ileri sürüldü.

ODD VERİLERİ AÇIKLANDI!

ODD verileri açıklandı, hükümet yetkilileri harekete geçti! EYT ile birlikte ÖTV indirimi de mi gelecek? - Resim : 1

Her ayın başında bir önceki ay içerisinde otomotiv sektöründe yürütmüş olduğu çalışmanın sonuçlarını yayınlayan Otomotiv Distribütörleri Derneği, yeni sonuçları duyurdu. 2022 yılının ocak- ekim dönemleri arasında hafif ticari araç ve otomobil pazarının yüzde 4,7 oranında azaldığını ifade eden ODD, toplam satış adedinin 585 bin 752 olduğunu belirtti.

ÖTV VE EYT BERABER SUNULACAK İDDİASI!

Temmuz ayından bu yana EYT düzenleme çalışmalarını yürüten ve yeni yasa teklifi için aralık ayına işaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın milyonlarca vatandaşı sevindireceği tahmin edilirken aynı dönemde ÖTV indirimi teklifinin de Meclis’e sunulacağı iddia edildi.

Kulislerden gelen bilgilere göre AK Partili yetkililerin ÖTV matrah limitlerinin arttırılması veya düşük silindir hacmine sahip olan araçlar için direkt olarak ÖTV indirimine gidilmesi konusunda bir hazırlık içerisinde oldukları ileri sürüldü.

Etiketler: odd, EYT, ötv indirimi