Müjdesini Erdoğan vermişti Ziraat Bankası 60 ay vadeli 0.99 ihtiyaç destek kredisi başvurusu başladı

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kredi müjdesi duyurmuştu. Yapılan açıklama ile 50 bin TL 0,99 faizle destek kredisi verileceği ilan edilmişti. Isı Yalıtım Kredisi başvuruları başladı.

Müjdesini Erdoğan vermişti Ziraat Bankası 60 ay vadeli 0.99 ihtiyaç destek kredisi başvurusu başladı

Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimleri kredi paketlerine yansıtılmazken konu hakkında bir son dakika açıklaması da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında "Faiz benim en büyük düşmanım. Kimse bizden faiz artırımı yapmamızı beklemesin, aksine biz faiz indireceğiz" diyerek kredi çekmek isteyen kişilere müjde vermişti. 

Yapılan duyuru ardından gözler bankaların kredi faiz oranlarına çevrilirken beklendiği üzere faiz indirimi ve destek kredileri kamu bankaları üzerinden verilmeye başlandı. Ziraat Bankası, Halkbank Vakıfbank üzerinden açıklanan yeni destek kredisi paketi ile 60 ay vadeli 0.99 kredi paketinde başvurular alınmaya başlandı. 

ZİRAAT BANKASI YALITIM KREDİSİ BAŞVURUSU BAŞLADI! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından duyurulan yalıtım kredisinde başvuru ekranı açıldı. Açıklanan kredi paketine başvuru yapmak isteyen kişilere yönelik kredi başvuru şartları ve kredi ödeme tablosu da ilan edildi. Kamu bankaları üzerinden eş zamanlı olarak açılan kredi paketinde yüzde 0,99 faiz oranı ile 60 ay vadeli destek kredisi 50 bin liraya kadar verilecek. Kredi çekmek isteyen kişiler için başvuru ekranı açıldı. 

Müjdesini Erdoğan vermişti Ziraat Bankası 60 ay vadeli 0.99 ihtiyaç destek kredisi başvurusu başladı - Resim : 1

 

ZİRAAT BANKASI İHTİYAÇ KREDİSİ HESAPLAMA! YALITIM KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Verilen kredi paketinden yararlanmak istiyorum diyen kişiler için Ziraat Bankası aylık ödeme tablosunu da yayımladı. 50 bin TL üst limit tanımlanan kredide en uzun vade seçeneği de 50 bin TL ile sınırlandırılmıştı. Kredi çekmek isteyen kişiler:

  • Apartman ve siteler için apartmanda oy çokluğu ile karar alınarak bu kararın yönetim defterine işlenerek bankaya ibraz edilmesi, 
  • Kişinin müstakil evi olması durumunda direkt olarak başvuru formu doldurması, 
  • Uygulayıcı firma ile binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’nde yer alan Ek-9 belgesindeki formata uygun olarak yalıtım anlaşması imzalanması, 
  • Proforma faturanın ibraz edilmesi şartı ile kredi verilmektedir. 

Kredi onayı verilmesi durumunda başvuru yapılan tutarın yüzde 60'lık bölümü hemen verilmekte, kalan yüzde 40'lık bölüm ise yalıtım işinin tamamlanması ve Enerji Kimlik Belgesi (EKB) düzenlemek üzere yetkilendirilmiş şirketlerden en az C sınıfı Enerji Kimlik Belgesi’ni bankaya ibraz edilmesi halinde ödeniyor.