Mevlid Kandil gecesinde çekilecek zikirler ve esmalar neler? Mevlid Kandili zikirleri hangileri? Diyanet açıklaması

Bugün hem Mevlid Kandili hem de Cuma günü. Müslümanlar için çok özel olan bu günde, ibadet etmek isteyenler için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı zikir ve tesbihler çekilmesi tavsiye ediliyor. Bu zikir ve tesbihler, Peygamber Efendimizin doğum gününü anmak, O'na salavat getirmek, Allah'ın rahmetine, mağfiretine ve cennetine nail olmak için büyük sevaplar kazandırıyor. İşte Mevlid Kandili'nde çekilecek zikir ve esmalar...

Mevlid Kandil gecesinde çekilecek zikirler ve esmalar neler? Mevlid Kandili zikirleri hangileri? Diyanet açıklaması

Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) dünyaya teşrif ettiği gece olarak bilinir. Rebiülevvel ayının 12. gecesine denk gelen bu gece, Müslümanlar tarafından büyük bir sevinç ve coşkuyla kutlanır. Bu yıl Mevlid Kandili 26 Eylül 2023 Salı gününe denk geliyor.

Mevlid Kandili'nde Neler Yapılır?

Mevlid Kandili'nde Müslümanlar, Kur'an okur, dua eder, zikir çeker, salavat getirir, hayır hasenat yapar, camilere gider, mevlit okur ve Peygamber Efendimizin hayatını ve sünnetini öğrenir. Ayrıca sevdiklerine kandil mesajları göndererek onların da bu mübarek geceden nasiplenmelerini ister.

Mevlid Kandili'nde Çekilecek Zikir ve Esmalar

Mevlid Kandili'nde çekilecek zikir ve esmalar arasında şunlar bulunuyor.

• "Lâ ilâhe illallah": Allah'tan başka ilah olmadığına şahitlik etmek anlamına gelir. Bu zikri çokça çekenlerin kalpleri nurlanır, günahları affolur, cennete girmeleri kolaylaşır.

• "Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed": Peygamber Efendimize ve onun ailesine salat ü selam getirmek anlamına gelir. Bu zikri çokça çekenlerin duaları kabul olur, Peygamberimizin şefaatine nail olurlar.

• "Estağfirullah": Allah'tan bağışlanma dilemek anlamına gelir. Bu zikri çokça çekenlerin günahları silinir, rızkı artar, belalardan korunur.

• "Sübhànallah": Allah'ı noksan sıfatlardan tenzih etmek anlamına gelir. Bu zikri çokça çekenlerin sevapları artar, kalpleri temizlenir, mizanları ağırlaşır.

• "Elhamdülillâh": Allah'a hamd etmek anlamına gelir. Bu zikri çokça çekenlerin nimetleri artar, şükürleri kabul olur, mutlulukları artar.

• "Allahu ekber": Allah'ın en büyük olduğunu ifade etmek anlamına gelir. Bu zikri çokça çekenlerin korkuları giderilir, düşmanlarına galip gelirler, Allah'a yaklaşırlar.

• "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm": Güç ve kuvvetin ancak yüce ve aziz olan Allah'tan geldiğini söylemek anlamına gelir. Bu zikri çokça çekenlerin işleri kolaylaşır, sıkıntıları giderilir, kalpleri ferahlar.