Meteoroloji'den bayram uyarısı! İl il açıkladı! İşte sel beklenen iller

Meteoroloji'den Kurban Bayramı’nda o iller için yağış uyarısı geldi. Peki hangi iller yağışlı geçecek? İşte meteorolojinin uyardığı iller ve Kurban Bayramı’nda uyarılan şehirler...

Meteoroloji'den bayram uyarısı! İl il açıkladı! İşte sel beklenen iller

Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olduğu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kütahya, Çankırı, Çorum, Amasya, Artvin çevreleri, Ankara'nın kuzey ve doğu kesimleri ile Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.
 

Meteoroloji'den bayram uyarısı! İl il açıkladı! İşte sel beklenen iller - Resim : 1
Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
 
Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğudan, Akdeniz kıyıları ile Güney ve Doğu Anadolu'nun güneyinden batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği, Akdeniz'in iç kesimleri ile ülkemizin güneydoğusunda ise yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.
 
Hava tahminlerine göre, bayramdan önce Kuzey kıyılarına yağmur geldiği belirtiliyor. Ayrıca, Marmara bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, İstanbul'da kısa süreli ve yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği öngörülüyor.
 
İstanbul'da sıcaklık 31°C, Kocaeli'de 30°C, İzmir, Denizli ve Muğla'da 34°C, Adana'da 34°C, Antalya'da 32°C olarak tahmin ediliyor. İç Anadolu'da Ankara'da 29°C, Eskişehir'de 27°C, Kayseri'de 29°C, Konya'da 30°C gibi sıcaklıklar bekleniyor.
 
Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise sıcaklıklar oldukça yüksek olacak. Diyarbakır'da 39°C, Gaziantep'te 35°C, Mardin'de 35°C, Şanlıurfa'da ise 40°C sıcaklık öngörülüyor.
 
Doğu Anadolu'da Ağrı'da 27°C, Erzurum'da 22°C, Malatya'da 34°C, Van'da 28°C gibi sıcaklıklar tahmin ediliyor.

Etiketler: Meteoroloji, yağmur, sel