Makarna Suyunu Atmayın! Yemekten Temizliğe Kadar İşinize Yarayacak Faydaları...

Makarnayı haşladıktan sonra suyunu atmayın. Bunun nedeni, makarna suyunun yemek pişirmekten temizliğe kadar çeşitli işler için yararlı olabilmesidir. İşte makarna suyunuzdan en iyi şekilde yararlanmanın bazı yolları...

Makarna Suyunu Atmayın! Yemekten Temizliğe Kadar İşinize Yarayacak Faydaları...

Makarna pişirirken arta kalan haşlanmış su, lavaboya dökülür. Fakat makarna suyunu değerlendirmenin yolları da mevcut.

Makarna suyu, yemeklere tuzlu bir tat verir ve aynı zamanda yemeklerin daha kremamsı bir kıvam kazanmasına yardımcı olur. Özellikle makarna soslarında kullanılan makarna suyu, sosun daha yoğun ve lezzetli olmasını sağlar.

MAKARNA SUYU İLE NELER YAPILABİLİR?


Makarna suyu, çorba yapımında kullanılabilir. Makarna suyu, çorbaların lezzetini arttırır ve aynı zamanda çorbaların daha besleyici olmasına yardımcı olur. Özellikle sebzeli çorbalar için makarna suyu kullanmak, çorbanın vitamin ve mineral içeriğini arttırır.

Makarna suyu aynı zamanda pilav yapımında da kullanılabilir. Pilav suyunun yerine makarna suyu kullanarak, pilavın daha lezzetli ve besleyici olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, makarna suyu kullanarak yapılan pilavlar daha kremamsı bir kıvama sahip olur.

Makarna Suyunu Atmayın! Yemekten Temizliğe Kadar İşinize Yarayacak Faydaları... - Resim : 1

MAKARNA SUYU TEMİZLİKTE KULLANILIR MI?


Bulaşıkları makarna suyunda yıkamayın tabii ama onu bir türlü çıkmayan inatçı lekelerden kurtulmak için kullanabilirsiniz. Zira nişasta o lekelerin kolayca çıkmasına yardımcı olacaktır.

Tek yapmanız gereken bu lekelere sahip bulaşıkları kısa bir süre makarna suyu içinde bekletmek, sonrasında bulaşıkları her zamanki gibi yıkamaya devam etmek.

Etiketler: makarna, temizlik