LPG'li araca sahip tüm sürücüleri ilgilendiriyor! O masraflar 12 bin liraya kadar çıkabilir!

LPG’li araç sahiplerinin 12 bin TL’ye varan masraflarla karşılaşması mümkün! Bunu yapmayı sakın ihmal etmeyin! LPG’li aracı olan herkesi ilgilendiriyor!

LPG'li araca sahip tüm sürücüleri ilgilendiriyor! O masraflar 12 bin liraya kadar çıkabilir!

Kış öncesinde havaların yavaş yavaş soğumaya başlaması birçok araç sahibini de tedirgin etmeye başladı. Havaların soğumasıyla özellikle LPG’li araç sahipleri yüksek maliyetli arızalarla çok daha sık karşılaşma ihtimali ile karşı karşıya geliyor. Uzmanlar ise bu büyük masraflardan kaçınmak için ihmal edilmemesi gerekenleri sıraladılar.

Düşük maliyete sahip kontrollerin yapılarak kış ayında çok daha büyük masraflarla karşılaşmak istemeyen araç sahiplerinin gerekli bakımlarını yaptırmayı ihmal etmemeleri öneriliyor. 300 – 400 liralık masraflar ile çok daha büyük masrafların önüne geçilebiliyor.

LPG’Lİ ARAÇ SAHİPLERİNİ İLGİLENDİRİYOR!

LPG'li araca sahip tüm sürücüleri ilgilendiriyor! O masraflar 12 bin liraya kadar çıkabilir! - Resim : 1

Havaların soğumasıyla LPG’li araçlarda teknik arızaların da görülme olasılığı bir hayli artıyor. Gerekli tedbirlerin alınmadığı durumlarda ise arızaların maliyetleri ise oldukça yüksek seviyelere kadar çıkabiliyor. Bu kapsamda mutlaka LPG’li araç sahipleri için bakımların ihmal edilmemesi öneriliyor.

LPG’li araçlarda kış ayında ortaya çıkabilecek yüksek maliyetlere sahip masraflardan kaçınmak için araç sahiplerinin kış öncesinde gerekli bakımlarını yaptırmaları öneriliyor. Bakımlarını vaktinde ve düzenli olarak yaptıran kişilerin bu tür masraflardan kurtulmalarının mümkün olduğu ifade edildi.

MASRAFLAR 12 BİN LİRAYA KADAR ÇIKABİLİR!

LPG’li araçların kışın karşılaşması muhtemel pek çok soruna değinen LPG Ustası Emre Tezal, TGRT’ye önemli değerlendirmelerde bulundu. Ortaya çıkabilecek yüksek maliyetli arızalara karşı LPG’li araç sahiplerini uyaran Tezal, kış aylarına girmeden önce filtre bakımlarının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Özellikle gece 0 ile 1 derece seviyelerine düşen sıcaklıklarda aracın yakıt sisteminin hasar görebileceği aktarılıyor. Bu kapsamda ortaya çıkabilecek masrafların ise 12 bin lirayı bulabileceği aktarıldı.

UZMANLAR ARAÇ SAHİPLERİNİ UYARIYOR!

Kış öncesinde LPG’li araç bakımlarını ihmal edenlerin 300 – 400 liralık masraflardan kaçınmak isterken 12 bin liraya kadar çıkan daha büyük masraflarla karşılaşmalarının mümkün olduğu aktarıldı. LPG’li araçlarda yapılacak ufak kontrollerin çok büyük masrafların önüne geçilmesinde etkili olabileceğine dair uzmanlar tüm araç sahiplerini uyarıyor.