KYK Kredilerinde Yeni Dönem, Faizler Siliniyor Mu? Bu Kez Açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Geldi!

Üniversite döneminde aldıkları kredinin üç-dört katında geri ödemeler ile karşılaşan gençlerin sesine kulak verildi. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’ndan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da KYK kredi faizlerinin silineceğinin sinyallerini verdi.

KYK Kredilerinde Yeni Dönem, Faizler Siliniyor Mu? Bu Kez Açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Geldi!

Ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) aracılığıyla üniversite öğrencilerine verilen kredilere gelen faizlere ilişkin paylaşım yapması, siyaseti hareketlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından KYK kredilerinin faizlerine ilişkin ilk açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan gelirken, ikinci açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Her iki isim de Kabine Toplantısı’nın gerçekleştirileceği o tarihe işaret etti.

İlk açıklama Bakan Kasapoğlu’ndan Gelmişti

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından KYK kredi faizlerine ilişkin açıklama gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, müjdeyi vermişti. Bakan Kasapoğlu’ndan Kurban Bayramı’nın devam ettiği günlerde gelen açıklamada; “351 sayılı Yurt Hizmetleri Kanunu var. Yurt içi Üretici fiyat endeksi bu işin kanununda yer alan bir konu. Bir faiz uygulaması değil ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle.  Gençlerimizi hiçbir zaman mağdur etmedik. Hizmet anlayışımızda gençlerimiz de hiçbir mağduriyete feda edilemeyecek kadar önemli. Yurt içi Üretici fiyat endeksi ile alakalı konuları detaylıca çalıştık. Adımlarımızı atacağız, çalışmalarımız hazır Kabine toplantısının ardından cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu kamuoyu ile paylaşacak” ifadeleri yer almıştı.

İkinci Açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Geldi

KYK Kredilerinde Yeni Dönem, Faizler Siliniyor Mu? Bu Kez Açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Geldi! - Resim : 1

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan gelen müjdeli haberin ardından konuyu gündemine alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Saraçhane’de gerçekleştirilen 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliğinde konuştu. Önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK kredilerine gelen faizlerle ilgiliyse; “İlk Kabine toplantımızdan sonra KYK borçları ile ilgili açıklama yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz, enflasyona da kurban etmeyiz. Biz çalışmamız yapıyoruz. Milletimizin sıkıntısı da en iyi biz biliyoruz Bay Kemal. Harçları kim kaldırdı? Biz kaldırdık. Artık harç diye bir şey yok” dedi.

Kabine Toplantısı 18 Temmuz’da

Önce Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen KYK’dan alınan kredilerin faizlerine ilişkin açıklama gözleri bu kez kabine toplantısına çevirdi. Kabine toplantısını Kurban Bayramı tatilinin kamu kurum ve kuruluşlarında 9 güne çıkarılması nedeniyle erteleyen Bakanlar Kurulu’nun 18 Temmuz 2022 tarihinde bu ayki görüşmeleri için bir araya gelmesi ve masaya KYK kredilerine gelen faizleri yatırmayı planladığı gelen kulis bilgiler arasında yer aldı.

Etiketler: kyk kredi