Kurban Eti Nasıl Daha İyi Kavrulur? Lokum Gibi Kavurma Nasıl Pişirilir? Kurban Etinden Kavurma...

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Özellikle kurban etinden yapılabilecek yiyecekler araştırılıyor. Kurban eti ile kavurma yapmak isteyenler için yumuşacık ve lokum gibi bir tarif püf noktaları ile haberimizde…

Kurban Eti Nasıl Daha İyi Kavrulur? Lokum Gibi Kavurma Nasıl Pişirilir? Kurban Etinden Kavurma...

Kurban Bayramı 9 Temmuz tarihinde gerçekleşecek. Bayram sonrasında kurban eti ile yapılabilecekler arasında kavurma en iyi seçenek olarak değerlendiriliyor. Ancak sert bir yapısı bulunan Kurban etinin daha rahat yenebilmesi ve lokum kıvamında olabilmesi için belirli işlemlerden geçirilmesi gerekiyor. Öncelikle etin daha yumuşak ve kıvamlı hale gelebilmesi kolay yenebilmesi için marine edilmesi öneriliyor. Belirli bir süre dinlendirilmesi de seçenekler arasında yerini alıyor.

Kavurma Tarifi için Gerekli Malzemeler

Kurban Eti Nasıl Daha İyi Kavrulur? Lokum Gibi Kavurma Nasıl Pişirilir? Kurban Etinden Kavurma... - Resim : 1

Kurban bayramında hem yumuşacık hem de lezzetli kavurma tarifi arayanlar için liste oluşturuldu. Kurban kavurması için gerekli olan malzemeler:

●     1 kilo et

●     1 adet kuru soğan

●     2 yemek kaşığı zeytinyağı

●     Ve tercihe göre tuz

Tarifin Yapılışı:

Kurban eti ile kavurma yapmak isteyenler; öncelikle kuşbaşı şeklinde etler doğranır. Burada etin sinirini ayıklamak daha rahat kesebilmeyi sağlar. Kuşbaşı şekilde doğranan et iyice yıkanır ve köşe de bekletilir.

Geniş bir tencere içerisine belirtilen miktarda zeytinyağını koyduktan sonra kızması beklenir. Ardından etler tavaya ilave edilir. Etlerin suyu tencereye salınana kadar orta ateşte pişirilmeye devam edilir.

Bu sırada ara ara karıştırılır bir tam soğan içerisine eklenir. Ocağın altı kısıldıktan sonra yaklaşık bir saat etler lokum kıvamını alana kadar ara sıra karıştırarak pişirilmeye devam edilir. Ocağın altı kapatılmadan yaklaşık 10 dakika önce tuz katılarak yeniden karıştırılır.

Yumuşak Kavurma için Uzmanından Öneriler

Kurban eti ile kavurma yapmak isteyenlere uzman diyetisyen Yeşim İşgüzar önemli püf noktalarına değindi. Özellikle kavurma yaparken etin but kısmının kullanmak gerektiğini ifade etti. Daha iyi lezzet alabilmek için kuyruk yağının kullanılmasının fayda sağlayacağını söyleyen diyetisyen uyarıda da bulundu. Yüksek kolesterol sahibi olan ve kalp damar hastalığı yaşayan kişiler için riskli olabileceğini ve görünürde de yer alan yağların arındırılması gerektiğini ifade etti.

Etiketler: kavurma, kurban bayramı