Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Ali Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Ali'yi kim oynuyor?

TRT 1’in yeni tarihi dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, izleyicileri 12. yüzyıla götürüyor. Dizide, Selahaddin Eyyübi’nin en yakın arkadaşının oğlu ve savaşçısı Ali’yi canlandıran Baran Andıç, başarılı bir performans sergiliyor. Peki, Ali karakteri kimdir? Baran Andıç kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte, dizinin yakışıklı oyuncusu hakkında merak edilenler.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Ali Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Ali'yi kim oynuyor?

TRT 1’in yeni tarihi dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, 13 Kasım Pazartesi günü ekranlara geldi. Dizi, 12. yüzyılda yaşamış olan Selahaddin Eyyübi’nin hayatını ve Kudüs’ü Haçlılardan geri alışını anlatıyor. Dizi, hem tarihi hem de dini bir atmosfer sunuyor. Dizinin başrollerinde Uğur Güneş, Selahaddin Eyyübi’yi, Dilin Döğer ise, Selahaddin Eyyübi’nin eşi Süreyya’yı canlandırıyor. Baran Andıç ise, dizide Selahaddin Eyyübi’nin en yakın arkadaşının oğlu ve savaşçısı Ali’yi canlandırıyor. Peki, Ali karakteri kimdir? Baran Andıç kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte, dizinin yakışıklı oyuncusu hakkında merak edilenler.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Ali Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Ali'yi kim oynuyor? - Resim : 1

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Ali Kimdir?

Ali, dizide Selahaddin Eyyübi’nin en yakın arkadaşının oğlu ve savaşçısı olan bir karakterdir. Ali, Selahaddin Eyyübi’nin hem dostu hem de silah arkadaşı olan cesur ve sadık bir gençtir. Ali, Selahaddin Eyyübi’nin hayatında önemli bir yere sahiptir. Ali, Selahaddin Eyyübi’nin savaşlarda, siyasette, ailede ve dinde yanında olur. Ali, Selahaddin Eyyübi’nin hem mutluluğunu hem de acısını paylaşır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Ali Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Ali'yi kim oynuyor? - Resim : 3

Baran Andıç Kimdir?

Baran Andıç, dizide Ali’yi canlandıran başarılı bir oyuncudur. Baran Andıç, 27 Temmuz 1994 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Babası Bulgaristan göçmeni annesi ise Rize lidir. İstanbul Güneş Kolejinden mezun olduktan sonra BESYO eğitimini yarıda bırakmıştır. Oyunculuğun yanında ayrıca dans, müzik, resim, bale, opera ve şan eğitimleri almıştır. Televizyona 2016 yılında, Kırgın Çiçekler dizisinde konuk oyuncu olarak başladığı sanat yaşamı Çatı Katı Aşk, Kara Tahta, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi gibi dizilerle devam etmiştir. Ayrıca Sizi Seviyorum, Mor Ufuklar gibi sinema filmlerinde oynamıştır.

Baran Andıç, aynı zamanda söz yazarı ve bestecidir. 2019 yılında sözü ve bestesi kendisine ait olan ilk single çalışması Afara’yı müzikseverlerin beğenisine sunmuştur. 2020 yılında ise sözü ve bestesi kendisine ait olan ikinci single çalışması Yalnızlık’ı yayınlamıştır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Ali Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Selahaddin Ali'yi kim oynuyor? - Resim : 5

Baran Andıç, kendisi gibi oyuncu olan Furkan Andıç’ın kardeşidir. Baran Andıç’ın Instagram hesabı @andicbaran’dır.