Kredi Borcunu Toparlayamayanlar İçin 7 Banka Açıkladı: Borç Kapatma Kredisi Verilecek!

Borç ödeme kredisi veren bankalar hakkında araştırma yapan vatandaşlar, ekonomik açıdan rahat bir nefes almak için bankaların yardımına başvurabilir.

Kredi Borcunu Toparlayamayanlar İçin 7 Banka Açıkladı: Borç Kapatma Kredisi Verilecek!

Adından da anlaşılacağı üzere genellikle borcu bulunan kişilerin başvurduğu bu kredi kampanyalarında pek çok bankanın hizmeti vardır. En güncel koşullar altında müşterilerine borç kapatma kredisi veren bankalar arasında hem kamu hem de özel sektör bankaları bulunmaktadır.

Borç Kapatma Kredisi Nedir?

Borç kapatma kredisi, bankaların borçlu olan vatandaşların borcunu tek bir banka çatısı altında toplayıp bütçelerine uygun koşullarda ödemelerini sağlayan bir finansman türüdür. Bankacılık sektöründe tüketici kredileri sınıfında yer alan bu kredi kampanyası, kredi kartı veya ihtiyaç kredisi borçlarını daha ekonomik koşullarda ödemek isteyenlere fırsatlar sunmaktadır. Bazı bankalar sadece kredi kartı borçları için müşterilerine borç kapatma kredisi verirken bazıları ise ihtiyaç ve taşıt kredileri için aynı imkanı sunmaktadır.

Hangi Bankalar Borç Kapatma Kredisi Veriyor?

Kredi Borcunu Toparlayamayanlar İçin 7 Banka Açıkladı: Borç Kapatma Kredisi Verilecek! - Resim : 1

Borç kapatma kredisi veren bankalar arasında bankacılık sektöründe öne çıkan kamu ve özel sektör bankaları mevcuttur. Geniş bir müşteri kitlesine sahip olan bankalar arasında müşterilerine borç kapatma kredisi veren bankalar şunlardır:

  •          Türkiye İş Bankası
  •          Yapı Kredi
  •          ING
  •          Garanti BBVA
  •          Vakıfbank
  •          Denizbank
  •          Akbank

Borç Kapatma Kredisi Faiz Oranları

Borç kapatma kredisi faizleri döneme ve bankanın uyguladığı politika faizine göre değişiklik gösterebilir. Bazı kamu bankaları ve özel sektör bankaları gerçekten düşük faiz oranları ile borç kapatma kredisi kullanma fırsatları sunmaktadır. Bununla birlikte borcunu tek bir banka çatısında toplamak isteyenler için her bankanın sunmuş olduğu kredi faiz oranları birbirinden farklılık gösterebilir.

Borç Kapatma Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Borç kapatma kredisi başvurusu yapmak için öncelikle müşterilerin kredi notu çok önemlidir. Bankalar kredi notu düşük olan ve borcunu ödemekte ciddi zorluk çekecek kişiler yerine daha verimli bir ödeme planını gerçekleştirebilecek kişilere borç kapatma kredisi vermektedir. Bankaların şubelerinden veya internet bankacılığı hizmetinden başvuru yapılabilmektedir. Borç kapatma kredisi veren bankalar üzerinden nakit alabilmek için her bankanın öne sürdüğü şartları taşımak krediden yararlanmak için yeterli olacaktır.