Kendi İşinin Başında Olmak İsteyen Kadın Girişimcilere Binlerce TL'lik Faizsiz Kredi Desteği!

Kadınların iş hayatlarında ki yerlerinin desteklenmesi amacı ile geliştirilen kredi paketlerinin detayları belli oldu. İçlerinde kamu kurumlarının da bulunduğu kuruşlar, kadın girişimci kredi desteklerini duyurdular. İşte çeşitli kurumlar tarafından kadın girişimcilere verilen desteklere ilişkin ayrıntılar…

Kendi İşinin Başında Olmak İsteyen Kadın Girişimcilere Binlerce TL'lik Faizsiz Kredi Desteği!

Kadınların iş hayatlarında ki varlıklarını desteklemek, aile ekonomisini ve ülke ekonomisini desteklemek anlamlarına da gelmektedir. Bir kadının iş hayatına farklı bakış açıları kazandırabileceğinin bilincinde olan tüm kurumlar, kadın girişimcileri desteklemektedir. Bu kapsamda 2022 yılında da kadına destek veren bazı kurumlar bulunmaktadır.

KOSGEB’ten Kadın Girişimcilere Faizsiz Kredi Desteği!

Geliştirdiği istihdam projeleri ve diğer ödeme kampanyaları sayesinde kendi işlerinin sahibi olan ve olmak isteyen girişimciler tarafından yakın takip altına alınan kamu kurumlarından olan KOSGEB, yeni dönem de hizmet geliştirmeye ve kapsamını genişletmeye devam ediyor. Bu doğrultuda kadınların çalışma hayatı içerisinde ki varlıklarının desteklenmesi için de bir yeni kredi paketi düzenlediğini duyuran kamu kurumu, ilgili destek hizmetinin ayrıntılarını paylaştı.

KOSGEB’in kadın girişimciler için geliştirmiş olduğu faizsiz kredi destek paketinin “Sıfır Faizli Esnaf Kredisi” başlığı altında hizmete sunulduğu ve destek tutarlarının, 100 bin TL ile 275 TL olmak üzere iki farklı kategori de ödeneceği bilgisi kaydedildi.

KOSGEB’in Kadın Girişimci Destek Paketine Nasıl Başvuru Yapılır?

Kendi İşinin Başında Olmak İsteyen Kadın Girişimcilere Binlerce TL'lik Faizsiz Kredi Desteği! - Resim : 1

KOSGEB’in kadın girişimciler için özel olarak geliştirmiş olduğu faizsiz kredi destek paketinden faydalanabilmek için 30 yaşın altında olmak, KOSGEB belgesine sahip olmak ve en az bir yıldır işletme sahibi olmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Yukarıda belirtilmiş olan KOSGEB kadın girişimci faizsiz kredi başvuru şartlarının sağlanıyor olması durumunda Halk Bankası şubelerine kredi başvurusu yapılabilmektedir.

Kadın Girişimcilere Destek Veren Diğer Kurumlar 2022

2022 yılında yaptıkları duyurular ile birlikte kadın girişimcilere destek vereceklerini açıklayan bazı kurumlar şu şekildedir:

  •         Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği
  •         Garanti Kadın Girişimci
  •         Türkiye Kadın Girişimciler Derneği
  •         Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
  •         KADEM
  •         Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu
  •         Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı
  •         Halk Bankası
  •         Ziraat Bankası
  •         TOBB Kadın Girişimciler Kurulu