İsveç devi Volvo'dan TOGG açıklaması geldi: Önemli katkısı olacak

Yerli ve milli otomobil TOGG banttan indi ve Gemlik Kampüsü açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açılış sonrası gözler 2023 yılının ilk çeyreğine çevrilmişken yerli ve yabancı kaynaklar tarafından açıklamalar da peş peşe geldi. Son olarak Volvo'dan gelen açıklama dikkat çekti.

İsveç devi Volvo'dan TOGG açıklaması geldi: Önemli katkısı olacak

Yerli ve milli otomobil TOGG için geri sayım kısmi olarak tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Gemlik Kampüsü ile birlikte araç banttan indi ve seri üretimi başladı. Bu bağlamda yerli otomobilin yollarda görüleceği tarih için de geri sayım başlamış oldu.

Yalnızca ülkemizde değil özellikle Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinde de büyük dikkat çekmeyi başaran yerli ve milli otomobil TOGG için pek çok kişi ve kurumdan gelen açıklamaların ardı arkası ise kesilmedi. Yerli otomobil TOGG'un çıkışı pek çok kişiyi büyük ölçekli olarak etkilemişken dünya basınından gelen açıklamalar ise gururlandırmıştı.

Yerli otomobilin tasarımının pek çok kişi tarafından beğenilmesi göğüsleri kabartırken son olarak Volvo tarafından bir açıklama geldi. C-SUV olarak duyurulmuş olan yerli e milli otomobil TOGG, için Volvo Car Turkey Genel Müdürü Magnus Boman tarafından açıklamalar geldi. Volvo C40 modeli ile aynı segmentte bulunan yerli otomobil TOGG için açıklamalarda bulunan Boman'ın sözleri etkiledi. Boman, yerli aracın önemli bir etkisi olacağını belirtti.

"Tamamen elektrikli C40 Recharge sadece teknik özellikleriyle değil aynı zamanda tasarımıyla da geleceğe bakış açımızın önemli bir parçası. 2040 yılına kadar tamamen döngüsel bir iş modeline geçmeyi planlayan bir otomobil şirketi olarak, 2025 yılına kadar yeni Volvo otomobillerindeki malzemenin yüzde 25'inin geri dönüştürülmüş ve bio-tabanlı içerikten oluşmasını hedefliyoruz" sözleri ile Volvo C40 modeline değinen Magnus Boman, TOGG için elektrikli olarak piyasaya sürülmesinin mantıklı olduğunu belirterek; "Bugünün dünyasında yeni bir marka zaten elektrikli olarak doğmak zorunda" ifadelerini kullandı.

Habertürk için açıklamalarda bulunan Boman, "Togg'un şarj ağı altyapısının yaygınlaşması konusunda önemli katkısı olacak. Bundan tüm markalar olumlu yararlanacak" diye konuştu.

İsveçli dünya devi tarafından yapılmış olan bu açıklama ile yerli aracın şarj istasyonlarına bir kez daha dikkat çekilmiş oldu. Yerli otomobilin şarj istasyonunun ise aracın satışına resmen başlamadan önce aktif ve kullanılabilir hale gelmesi bekleniyor.