İstanbullular yandı ki ne yandı! Taksimetreler sıfırlandı, zamlar işlendi: İndi-bindi yapan servet ödeyecek

Taksi krizi ile gündemde yer alan İstanbul, bu kez de taksi fiyatları ile gündeme geldi. İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplandı yeni ücretler belli oldu. İndi bindi yapmak da servet değerinde. İşte İstanbul taksi ücretleri…

İstanbullular yandı ki ne yandı! Taksimetreler sıfırlandı, zamlar işlendi: İndi-bindi yapan servet ödeyecek

İstanbul'da yaşayanların taksi çilesi bitmek bilmiyor. Yolcu almayan taksiciler bitti bu kez de fiyatlar uçuşa geçti. İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi UKOME tarafından gerçekleştirilen toplantı ile birlikte hem toplu taşıma hem de taksi ücretleri yeniden belirlendi. Yapılan zamlar vatandaşın cebini yakarken taksiye indi bindi yapmak da imkansız bir hale geldi. İşte İstanbul taksi ücretleri…

TAKSİMETRELER RESETLENDİ

UKOME toplantısı ile birlikte İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine %51.52 oranında zam yapılmasına karar verildi. Toplantı ile birlikte taksi açılış ücretlerine de %51.52 oranında zam yapıldı. Yapılan açıklama ile birlikte indi bindi ücretlerinde %75 oranında artış yapıldığı duyuruldu.

 İstanbullular yandı ki ne yandı! Taksimetreler sıfırlandı, zamlar işlendi: İndi-bindi yapan servet ödeyecek - Resim : 1

TAKSİ AÇILIŞ ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

İBB tarafından gerçekleştirilen toplantı sonrasında zam haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Yapılan zamlar ile birlikte vatandaşlar da kara kara düşünüyor. Son yapılan zamla taktı açılış ücretleri 19,17 TL'ye yükseltilirken taksiye indi bindi yapmanın ücreti ise 40 TL'den 70 TL'ye yükseldi.

Taksi ücretlerine en son ocak ayında zam yapıldığı belirtilirken yeni zamlar da vatandaşın belini büküyor. Kısa mesafe ücreti 28 TL'den 40 tl'ye, taksimetre açılış ücreti de 9,80 TL'den 12 TL'ye yükseltilmişti. Ocak ayında kilometre başına alınan ücret ise 6,30 TL'den 8,51 TL'ye yükseltildi. 

TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısı ile birlikte İstanbul'da toplu taşıma bilet fiyatlarında da artışa gidildi. Bu kapsamda 9.90 TL olan tam bilet ücreti 15 TL'ye, öğrenci bileti ise 4,83 TL'den 7,32 TL'ye yükseltildi. Yapılan zamlarla birlikte toplu taşıma ücretleri de şu şekildedir:
Metrobüs: 22,5 TL
Tam bilet :15 TL
Öğrenci bileti: 7.32 TL

 

 

İstanbullular yandı ki ne yandı! Taksimetreler sıfırlandı, zamlar işlendi: İndi-bindi yapan servet ödeyecek - Resim : 3

İSTANBUL'DA AYLIK ABONMAN ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

İstanbul'da aylık abonman ücretleri de en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Yapılan zamlarla birlikte aylık Abonman 1.177 TL olurken öğrenci abonman ücreti 212 TL olarak belirtildi.

Etiketler: İstanbul, taksi