İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya’da Yaşayanların Dikkatine! Bu Şekilde Giderse Sonumuz Felaket!

Megakent İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Yalova ve Sakarya için kritik uyarı: Bu şekilde giderse sonu hiç iyi olmayacak. Marmara'ya yakın illerin daha hassas davranmaları uzmanlar tarafından özellikle belirtildi. Peki, nedir uzmanları bu derece telaşlandıran durum? Tüm detayları ile haberimizde...

İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya’da Yaşayanların Dikkatine! Bu Şekilde Giderse Sonumuz Felaket!

Kuraklık yaşadığımız yüzyılın en önemli sorunlarından biri haline geldi. HEr geçen gün yeni bir uzman uyarısı ile durumun aciliyeti ortaya çıkıyor. Bu kez kritik alan İstanbul ve Marmara'ya kıyısı olan diğer iller. Uzmanlar bu illerde baraj doluluk oranlarının hızla düştüğü yönde bir uyarıda bulundu. Özellikle bu illerin su tüketimine çok fazla dikkat etmesi isteniyor. İşte önlem alınmazsa sonumuzun felakete sürükleneceği kuraklık sorunu ve ayrıntılar...

Meteorolojik kaynaklar tarafından İstanbul'daki barajlar hakkında dikkat çeken bir bilgi verildi. Şu anda İstanbul'da su doluluk oranı yüzde 36.95 seviyesine kadar indi. Marmara'ya yakın illerimiz Kocaeli, Sakarya ve Yalova'nın da su kullanımına dikkat etmesi gerekiyor.

İstanbul'da yaz başından bu yana etkisini gösteren kurak süreç temmuz ayının sıcaklık rekorlarıyla geçmesi nedeniyle daha derinleşti. İstanbul'da şu anda barajların doluluk oranları felaket seviyelere geriledi. 

Barajlardaki düşüş megakent için tehlikeli seviyelere indi. Meteorolojik kaynaklar tarafından da İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya için dikkat çeken bir uyarı yapıldı. 

SUYU İDARELİ KULLANIN 

Bu illerimizde yaşayan vatandaşların olası bir kuraklığa karşı suyu idareli kullanması gerektiğinin altı çiziliyor. İstanbul'da eylül sonlarına kadar barajları hızlı dolduracak bir yağmur beklenmemesi bu durumu daha da endişeli hale getiriyor. 

İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya’da Yaşayanların Dikkatine! Bu Şekilde Giderse Sonumuz Felaket! - Resim : 2

 

Etiketler: baraj, su tasarrufu