İkinci el araba ve sıfır araç fiyatlarına yeni düzenlemeler yolda

İkinci el araçlar ve sıfır araçlar üzerindeki yükselen fiyat baskısı, otomotiv sektörünü harekete geçirdi. Fiyatların makul seviyelere çekilmesi ve tüketicilerin taleplerine yanıt verilmesi amacıyla sektör temsilcileri yeni çözüm yollarını değerlendiriyor.

İkinci el araba ve sıfır araç fiyatlarına yeni düzenlemeler yolda

Sıfır ve ikinci el otomobillerde yaşanan yüksek fiyatların önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı bir çok hamle yaptı. Önce 6 ay 6 bin km düzenlemesi ardından ‘ikinci el araç fiyatı sıfırını geçemez kuralı’ piyasada adından sıkça söz ettirdi. Konuya ilişkin dikkat çeken açıklama ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, "alınan önlemler sayesinde otomotiv piyasasında fiyat balonunun sönmeye başladığını" Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamasında dile getirdi.Bu açıklamasının ardından sıfır ve ikinci elde son durum mercek altına alındı.

İkinci el araba ve sıfır araç fiyatlarına yeni düzenlemeler yolda - Resim : 1

Sektör temsilcileri fiyatlarda geri çekilme olduğunu ve araç bulmanın artık daha kolay olduğu belirtiyor.Önce ikinci el araçların fiyatları olması gereken seviyeye geriledi. Arz talebi karşılamaya başlayınca da bayiler indirime bile gitti. Yaz mevsiminin başında ise bayilere gidenler sıfır araç bulmak bir yana 4-5 ay sonrasına ancak gün bulabiliyorlardı. Şimdi ise bazı modellerin sıfır araçlarında o balon kalktı ve bayiler kampanya bile yapmaya başladı.Önce ikinci el araçların fiyatları olması gereken seviyeye geriledi. Arz talebi karşılamaya başlayınca da bayiler indirime bile gitti. Yaz mevsiminin başında ise bayilere gidenler sıfır araç bulmak bir yana 4-5 ay sonrasına ancak gün bulabiliyorlardı. Şimdi ise bazı modellerin sıfır araçlarında o balon kalktı ve bayiler kampanya bile yapmaya başladı. 

İkinci el araba ve sıfır araç fiyatlarına yeni düzenlemeler yolda - Resim : 2

Önce ikinci el araçların fiyatları olması gereken seviyeye geriledi. Arz talebi karşılamaya başlayınca da bayiler indirime bile gitti. Yaz mevsiminin başında ise bayilere gidenler sıfır araç bulmak bir yana 4-5 ay sonrasına ancak gün bulabiliyorlardı. Şimdi ise bazı modellerin sıfır araçlarında o balon kalktı ve bayiler kampanya bile yapmaya başladı.Önce ikinci el araçların fiyatları olması gereken seviyeye geriledi. Arz talebi karşılamaya başlayınca da bayiler indirime bile gitti. Yaz mevsiminin başında ise bayilere gidenler sıfır araç bulmak bir yana 4-5 ay sonrasına ancak gün bulabiliyorlardı. Şimdi ise bazı modellerin sıfır araçlarında o balon kalktı ve bayiler kampanya bile yapmaya başladı. Önce ikinci el araçların fiyatları olması gereken seviyeye geriledi. Arz talebi karşılamaya başlayınca da bayiler indirime bile gitti. Yaz mevsiminin başında ise bayilere gidenler sıfır araç bulmak bir yana 4-5 ay sonrasına ancak gün bulabiliyorlardı. Şimdi ise bazı modellerin sıfır araçlarında o balon kalktı ve bayiler kampanya bile yapmaya başladı.