Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten ‘KDV hırsızlığını’ açıklaması: İlgili birimleri takip edecektir

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı Twitter’dan bir vatandaş KDV ile ilgili cevap verdi. Şimşek, ‘KDV hırsızlığını’ ile ilgili bakın ne dedi…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten ‘KDV hırsızlığını’ açıklaması: İlgili birimleri takip edecektir

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gittiği restoranda yüzde 10 yemek vergisi yerine yüzde 1 içecek vergisi kesildiğini bildirip boykot çağrısı yapan Twitter kullanıcısına teşekkür etti.

Restoranlarda, işletmelerden yemek için yüzde 10, içecek içinse yüzde 1 katma değer vergisi (KDV) alınıyor.

Furkan Gurbetoğlu adlı kullanıcı, gitti Hacı Baba adlı döner restoranda yemek yemesine rağmen bunun KDV’sini içecek bazında (yüzde 1) kesildiğini belirterek elindeki fişi Twitter’dan paylaşıp şunu yazdı: “(Restoranda döner) en son 65 TL’ydi, gitmeyeli 80 TL olmuş. En azından vergisini ödesinler diye kartla ödedim. Çıkınca fişe baktığımda KDV’yi yüzde 1 (içecek) olarak kestiklerini gördüm.”

Devamında olayı detaylarıyla anlatan ve bu restoranları boykot etmeye çağıran Gurbetoğlu’nun paylaşımı Şimşek alıntılayıp teşekkür etti: “Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Bu ve benzeri hususları Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimleri takip edecektir.”