Gece Yarısı gelen o önemli gelişme: Emeklinin beklediği 4600 TL seyyanen zam geldi!

4A 4B 4C emeklisi olanlar bu haber sizin için! Gece yarısı saatlerinde duyurulan haber ile emeklilere yeni zam müjdesi gelebilir. Konunun detayları haberin devamında...

Gece Yarısı gelen o önemli gelişme: Emeklinin beklediği 4600 TL seyyanen zam geldi!

BAĞ-KUR, 4C ve SSK emeklileri için yeni bir gelişme var. Gece yarısı gelen haberle birlikte emekli maaşlarına ek zam yapılması gündemde. Ek zam oranına ek olarak emekli maaşlarına 4.600 TL daha güncelleme gelebilir. İşte ayrıntılar...

 

SSK, BAĞ-KUR ve 4C emeklisi için önemli son dakika haberi gece yarısı geldi. 16 milyon emekliyi sevindirecek bir gelişme var. Emekli maaşlarına ek zam yapılması gündemde. Hatta yeni zam kararı için ek teklif hazırlandı. TBMM’ye sunulan yeni ek teklifte emekliye istenen zam oranı da belli oldu. Milyonlarca emekli bu kararla sevinçten havalara uçacak. Emekliye seyyanen zam oranı belli oldu. Emekliler zil takıp oynayacak. Çünkü maaşlara rekor ek zam geliyor. TBMM’den onay çıkması durumunda ek zam resmi gazetede hemen yayınlanacak ve yürürlüğe girecek.

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı maaşları yapılacak olan ek zam oranlarında. Bir süredir emekliye ara zam yapılacağı yönünde uzmanlardan iddialar var. SSK bağ-kur memur emeklisi EYT emeklisi 16 milyon vatandaş alınacak olan zam kararını büyük bir heyecanla takip ediyor. Emekli maaşlarına yapılacak ara zam ile ilgili yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Emekliler bu habere çok sevinecek Çünkü dün gece yarısı yeni ek zam teklifi TBMM'ye sunuldu. Yani emekli maaşları artıyor. 16 milyon emeklinin yüzünü güldürecek son dakika kararı alındı. Peki Emekliye ne kadar seyyanen zam gelecek soru işareti emekli ise yani zam oranları ne kadar olacak?

EMEKLİLER EK ZAM BEKLİYOR


Emekliler, mevcut zam oranının yeterli olmadığını düşünerek ek zam taleplerini dile getirdiler. Türkiye Emekliler Derneği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak emekli ve çalışan arasındaki gelir makasının açıldığını ifade etti ve emeklilere ek olarak 3.800 TL zam yapılması ve en düşük emekli maaşının 10.000 TL'ye yükseltilmesi talebinde bulundu.

Hazırlanan kanun teklifi, Meclis'e sunuldu ve emeklilere 3.800 TL'lik ek zam yapılması istendi. Ancak Meclis'in tatilde olması nedeniyle emekliler, talep edilen ek zamların hayata geçmesi için 1 Ekim tarihini beklemek zorunda kaldılar. Emeklilerin talepleri ise devam ediyor. Emekliler, ek zam oranından memnun olmadıklarını belirterek maaşlarına 8.077 TL'lik seyyanen artış talep ediyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütçenin deprem bölgesine ayrıldığını belirterek süre istediğini açıkladı. Bu nedenle emeklilerin taleplerinin onaylanması için bir süre daha beklemeleri gerekebilir.

5000 TL’YE KADAR EK ZAM GELEBİLİR

Emekliler Derneği ise 4.000 TL ek zam talebinde bulundu, ancak emekliler minimum 5.000 TL'lik seyyanen zamın maddi sıkıntılarını bir ölçüde hafifleteceğini söylüyorlar. Emekliler, taleplerinin yılbaşına kadar karşılık bulmasını umut ediyorlar ve gözler onaylanacak son kararda. Emekliler için yapılan düzenlemeler, maddi refahlarını artıracak ve yaşam standartlarını iyileştirecektir. Ancak son kararın nasıl olacağı, emeklilerin beklentilerini ne ölçüde karşılayacağı merakla bekleniyor.

Etiketler: emekli zammı