Canlı yayında zammı açıkladı: Emekliye zam tarihi verildi!

Binlerce emeklinin gözü kulağı bu haberde. Emeklilere yeni bir zam gelmesi gündemde. SGK uzmanı tarafından yapılan açıklama ile müjdeli haber yola çıktı! İşte detaylar...

Canlı yayında zammı açıkladı: Emekliye zam tarihi verildi!

Emeklilere son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Yeni gelişme ile emekli maaşlarına yapılacak ek zam gündemde. SGK uzmanı gelecek zam ile ilgili tarihi verdi. Ayrıntılar haberin devamında...

 

Emekli maaş zammı haberi son dakika geldi. Milyonlarca emekli bu kararı bekliyordu Nihayet haber açıklandı. %25 zam oranı Temmuz ayında emekli vatandaşlara yetmemişti. Özellikle Enflasyonun hız kesmeden yükselmeye devam etmesi ve son gelen KDV ÖTV artışları ile birlikte alım gücünün iyiden iyiye düşmesi ile birlikte emekliler ek zam beklentisi içine girmişti. Peki emekliye ek zam gelecek mi? emekli maaşlarına ara zam var mı? Ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun beklenen müjdeyi verdi. Tüm emeklilerin maaşları o tarihten itibaren değişiyor. Emekli maaşlarına büyük zam gelecek rakamı duyan emekli sevinçten havalara uçacak.

O TARİHTE TÜM EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM GELECEK

16 milyon emekli vatandaş emekli maaş zammı haberlerini merakla takip ediyor. Son dönemlerde emekliye ara zam iddiaları çok konuşuluyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekliye seyyanen zam konusunda kapıları kapattı yeni zam tarihi olarak ocak ayını verdi. Bugün de Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun emekli maaşları ile ilgili Sevindirici haberi duyurdu. Özgür Erdursun yaptığı açıklamada yaklaşan yerel seçimleri işaret etti. Bütün emekli maaşlarına yerel seçim öncesinde dev zam geleceğini belirten Erdursun, ayrıca kadınlara emeklilikte yeni yasal haklar verileceğini de açıkladı.

Özellikle çocuğu olan kadınların emeklilik yaşının öne çekileceğini belirten Özgür Erdursun, isteğe bağlı bağ-kur priminde 1/3 oranında indirim yapılacağını da ifade etti. Ayrıca esnaf BAĞ-KUR için emeklilik düzenlemesinin de yolda olduğunu belirten SGK uzmanı, BAĞ-KUR prim gün sayısının düşürüleceğini tüm emekli maaşlarında ise ciddi bir zam olacağını söyledi. Yani seçim öncesi emekli maaşlarında önemli düzenlemeler yaşanacak.

Canlı yayında zammı açıkladı: Emekliye zam tarihi verildi! - Resim : 3

EMEKLİ VE MEMURUN MAAŞ FARKI ÖDEMESİ BAŞLADI

Emekliler bir yandan zam haberlerini yakından takip ederken bir yandan da Temmuz ayında ortaya çıkan maaş farkı ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Emekli Sandığı kapsamında emekli olanların dul ve yetim aylığı alanların Vazife malülü malulen emekli olanların 2023 Temmuz ayında doğan zam farkı ödemeleri hesaplarına geçti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu, 2 milyon 393 bin 142 vatandaşın faydalanacağı zam farkı ödemelerinin banka ve PTT şubeleri üzerinden aktarıldığını bildirdi.

Etiketler: sgk, emekli zammı