Banka hesaplarınızı kontrol edin! Emekliye maaş farkı ve seyyanen ödeme ne zaman yatacak? Beklenen haber az önce geldi

SSK Bağ Kurumu memur emeklisi ve EYT emeklisine son dakika müjdesi geldi. Emekliye maaş farkı ödemeleri TBMM’den geçerek onaylandı. Ödeme için tarihte verildi. İşte detaylar...

Banka hesaplarınızı kontrol edin! Emekliye maaş farkı ve seyyanen ödeme ne zaman yatacak? Beklenen haber az önce geldi

16 milyon emekli için kritik tarih geldi çattı. Emekliler bir süredir maaş zamlarını öğrenmeyi bekliyordu. Geçtiğimiz günlerde meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen karar doğrultusunda emekli vatandaşlara %25 oranında zam yapılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da imzaladığı kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaştı. Yani emekliye ara zam %25 oranında oldu. Memur maaşlarına ise %17,55 oranında enflasyon farkı ve 8077 TL seyyanen zam yapıldı. Milyonlarca memur ve emeklinin zamlı maaşlarının ödeneceği tarihler belli oldu. Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığı bir son dakika açıklaması yaparak memur ve emeklinin maaşı zamlı maaşlarını ve maaş farkı ödemelerinin tarihlerini duyurdu.

EMEKLİYE MÜJDE SABAH SAATLERİNDE GELDİ


Emekliye çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığı tarafından güzel haber sabah saatlerinde verildi. SSK BAĞ-KUR memur emeklisi ve en yeteneklisi vatandaşların maaş farkı ve zamlı maaş ödemeleri için tarihler belli oldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada %25 zam oranı alan emeklilere %17.55 enflasyon farkı ile 8077 TL seyyanen zam alan memurlara ödemeler bu hafta yapılacak.

SSK BAĞ-KUR ve memur emeklisi vatandaşlar ödemelerini tahsis numarasına göre 26 27 28 Temmuz tarihleri aralığında IBAN numaraları üzerinden alabilecek. Memurların maaş farkı zamlı maaşları ve seyyanen zam ödemeleri de yine aynı tarihlerde banka hesapları üzerinden yapılacak.

 

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM GELECEK Mİ?


Peki, emekli maaşlarına seyyanen zam yapılacak mı? SSK BAĞ-KUR memur emeklisi vatandaşlar bu sorulara yanıt arıyor. Emekli maaşlarına seyyanen zam için MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli de bir çağrısı olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrası seyyanen zam konusunda önemli açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan seyyanen zam için yılbaşını işaret etti.

Emeklinin mağazama oranları nedeniyle küskün olduğunun farkında olduklarını belirten cumhurbaşkanı Erdoğan yılbaşına doğru yeni bir düzenleme yapılacağını ve emekli vatandaşların gönlünün alınacağını söyledi.

 

Ancak kulislerde dolaşan bilgilere göre emekli maaş zammı erkene çekilebilir. Konuyla ilgili uzmanlar TBM yemeğinin yeniden göreve başlaması sonrası maaşlara ek bir zam yapılabileceğini iddia ediyor. Şu an için bu iddialar kesinleşmedi. Ancak emeklilerin tepkileri sürerken cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da devreye gireceği tahmin ediliyor.