EYT'de ilk etapta kaç kişi emekli olacak? Destici açıkladı!

Türkiye gündeminin en çok konuşulan konuları arasında EYT yer alırken Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ı yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı.

EYT'de ilk etapta kaç kişi emekli olacak? Destici açıkladı!

Türkiye gündeminin en çok konuşulan konuları arasında EYT yer alırken Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ı yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı. EYT'de ilk yarıda emekliye ayrılacak kişi sayısıyla ilgili açıklamada bulunan  Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici bakın neler söyledi...

Yılbaşında kaç kişinin emekli olacağı ve EYT'den yararlanabileceği konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan Destici'nin açıklamaları EYT'yi bekleyen milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. 

EYT İLK YARIDA KAÇ KİŞİ EMEKLİ OLACAK?

Milyonlarca kili tek bir sorunun yanıtını aramaya devam ediyor. Yılbaşında açıklanması beklenen EYT ile ilgili açıklamaları yakından takip eden vatandaş Destici'nin açıklamasına dikkat çekildi. EYT düzenlemesinin ilk yarısında kaç kişinin emekli edileceği noktasında Destici sayı verdi. 

Destici EYT ile ilgili yaptığı açıklamasında  "8 Eylül 1999'dan önce işe girmiş olan herkesi kapsayacak. Yani beklentileri karşılayacağını ümit ediyorum. Burada 4.5 milyon civarında vatandaşımız var. Bunların hepsi birden emekli olmayacak. Çalışırken öğretmen veya daire başkanı ise yüksek maaş alıyorsa kolay kolay emekli olmaz. Çünkü, emekli olduğunda maaşı belki yarı yarıya belki üçte iki oranında düşecek.

''900 BİN KİŞİ EMEKLİ EDİLECEK''

Dolayısıyla ilk aşamada emekli olacak sayısı 900 bin civarı bekleniyor. Bu maliyeti de Türkiye Cumhuriyeti Devleti karşılayabilecek güçtedir.'' dedi.

EYT'nin bir hak olduğuna değinen Destici 'bende bir EYT mağduruyum'' dedi. Şu anda emekli olduğunu fakat üç yıl beklediğini dile getirdi. 

Etiketler: eyt